ΗΠΑ: Σαφές προβάδισμα και στην Αϊόβα για τον Σάντερς
Στις 3 Φεβρουαρίου η πολιτεία ανοίγει την αυλαία των προκριματικών για το χρίσμα των Δημοκρατικών
Μίνα Αγγελίνη
«Δαγκωτό» Μπέρνι Σάντερς ψηφίζουν οι Αμερικανοί στην Αιόβα, την πολιτεία που ανοίγει πρώτη την αυλαία των προκριματικών εκλογών στις ΗΠΑγια το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Ο πιο αριστερός υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς προηγείται στην πρόθεση ψήφου στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί στις 3 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «New York Times», ο Αμερικανός γερουσιαστής κατακτά την πρώτη θέση με ποσοστό 25% ενώ ο μεγαλύτερος εσωκομματικός του υποψήφιος, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 17%.
Ο Πιτ Μπάτιγκιγκ, πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ στην Ιντιάνα και ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος που διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ, έρχεται δεύτερος με ποσοστό 18%.
Ο Μπέρνι Σάντερς, μάλιστα, προωθεί αριστερές πολιτικές, όπως την κατάργηση του ιδιωτικού συστήματος ασφάλισης στον τομέα της υγείας ώστε να εφαρμοστεί το κυβερνητικό πρόγραμμα (Medicare for All) το οποίο αποτελεί κεντρικό πυλώνα της προεκλογικής του εκστρατείας.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.