ΗΠΑ: Στο 1% η διαφορά Μπάιντεν - Σάντερς για το χρίσμα των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Στο 1% η διαφορά Μπάιντεν - Σάντερς για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Προηγείται σημαντικά ο Σάντερς στο Νιου Χάμσαϊρ

usa_democrats
Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς και ο Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, φέρονται να έχουν ελάχιστη διαφορά στην προσπάθεια διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, ενώ οι δύο τους πραγματοποίησαν χθες προεκλογικές εκστρατείες στην Αϊόβα.

Οι προεκλογικές κινητοποιήσεις στην πολιτεία έγιναν, καθώς απομένουν μερικές μόνο ημέρες για τη διεξαγωγή του πρώτου προκριματικού κύκλου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκαν χθες, ο Σάντερς προηγείται στο Νιου Χάμσαϊρ και έχει μικρή διαφορά από τον Μπάιντεν στην Αϊόβα, κατά τους πρώτους δύο προκριματικούς κύκλους των Δημοκρατικών.

Η απόκτηση θετικής πολιτικής δυναμικής την κατάλληλη στιγμή βοηθάει ιστορικά τους υποψηφίους να εξασφαλίσουν το προεδρικό χρίσμα.

Ο Σάντερς βρίσκεται στην πρώτην θέση στο Νιου Χάμσαϊρ με ποσοστό 25%. Από την πλευρά του, ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 16%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησαν το καλωδιακό δίκτυο CNN και το πανεπιστήμιο του Νιου Χάμσαϊρ.

Σε μία ξεχωριστή δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην Αϊόβα από το CBS, ο Σάντερς και ο Μπάιντεν βρίσκονται στο όριο του στατιστικού λάθους με τον πρώτο να έχει ποσοστό 26% και τον δεύτερο 25% αντίστοιχα.

Ο Πέτε Μπάτιγκιεγκ, πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ (Ιντιάνα), κέρδισε ποσοστό 22%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης