Σεισμός στην Τουρκία: Στους 31 οι νεκροί- Περισσότεροι από 1.500 τραυματίες

Σεισμός στην Τουρκία: Στους 31 οι νεκροί- Περισσότεροι από 1.500 τραυματίες

Μάχη των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό παγιδευμένων στα ερείπια - Δραματική διάσωση γυναίκας που έμεινε 17 ώρες «θαμμένη» στα χαλάσματα του σπιτιού της - Πάνω από 700 μετασεισμοί

tourikia01-mesa
Σε 31 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής, μεγέθους 6,8 βαθμών, που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Κυριακής σε νεότερο απολογισμό της η τουρκική Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD).

Τα μέλη των ομάδων διάσωσης που εργάζονταν όλη τη νύχτα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν ανέσυραν 45 ανθρώπους ζωντανούς από κτίρια που έχουν καταρρεύσει, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας, με τον αριθμό των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής να ανέρχεται έως τώρα στους 31.

Σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν, μια 35χρονη γυναίκα και η νεογέννητη κόρη της ανασύρθηκαν ζωντανές από τα χαλάσματα 28 ώρες ύστερα από τον σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία.

Οι διασώστες συνέχιζαν να αναζητούν επιζώντες σε τρία σημεία στην επαρχία, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD).

Όπως ανακοίνωσε η AFAD, έχουν σημειωθεί πάνω από 700 μετασεισμοί. Ο σεισμός της Παρασκευής στοίχισε τη ζωή σε 27 ανθρώπους στην Ελαζίγ και σε τέσσερις στη γειτονική επαρχία της Μαλάτεια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600.

Η AFAD καλεί τους κατοίκους να μην επιστρέφουν στα κατεστραμμένα κτίρια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης. Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, στις δύο επαρχίες 645 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 76 κατέρρευσαν.

Κλείσιμο
Σαραντα-πέντε άνθρωποι έχουν διασωθεί, ανάμεσά τους μια γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή 17 ώρες μετά την κατάρρευση του σπιτιού της. Η AFAD ανέφερε πως οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται.

tour1

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη χθες στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που έχασαν τη ζωή τους στον φονικό σεισμό των 6,8 βαθμών, στην επαρχία Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία, όπου μετέβη σήμερα.

Ο Τούρκος πρόεδρος περιέγραψε τον σεισμό ως μια «δοκιμασία» για τη χώρα του.



tour2




068_AA_26012020_4361
068_AA_26012020_4344
068_AA_26012020_4369














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης