ΗΠΑ: Κόντρα Γουόρεν και Σάντερς στην τηλεμαχία των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα

ΗΠΑ: Κόντρα Γουόρεν και Σάντερς στην τηλεμαχία των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα

Ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις - Στις 3 Φεβρουαρίου ανοίγει την εκλογική αυλαία η Αϊόβα

usa_ekloges
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν χθες το βράδυ η Ελίζαμπεθ Γουόρεν και ο Μπέρνι Σάντερς στην έβδομη τηλεμαχία των Δημοκρατικών υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ. Οι δυο τους αρνήθηκαν πάντως να δώσουν τα χέρια.

Σχεδόν τρεις εβδομάδες από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση σε αμερικανικές πολιτείες - στις 3 Φεβρουαρίου ανοίγει την αυλαία η Αϊόβα - με τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος να καλούνται να επιλέξουν τον υποψήφιο αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν έρχεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις. Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται φαίνεται να επωφελείται της κόντρας των δύο συνυποψηφίων του.

Elizabeth Warren appears to snub handshake with Bernie Sanders


Τα πνεύματα οξύνθηκαν χθες ανάμεσα στους δύο πιο προοδευτικούς υποψηφίους των Δημοκρατικών με την Ελίζαμπεθ Γουόρεν να αποκαλύπτει ότι, τον Δεκέμβριο του 2018, ο Μπέρνι Σάντερς της είχε πει ότι δεν μπορεί μία γυναίκα να εκλεγεί πρόεδρος, κάτι που ο ίδιος αρνείται. Το αρνήθηκε ξανά χθες στην τηλεμαχία με την Γουόρεν να του ανταπαντά πως ψεύδεται.

«Ο πραγματικός κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε εμείς οι Δημοκρατικοί είναι να επιλέξουμε έναν υποψήφιο που δεν μπορεί να συσπειρώσει το κόμμα ή κάποιον που παίρνει ως δεδομένο μεγάλα τμήματα των ψηφοφόρων μας», υποστήριξε η Ελίζαμπεθ Γουόρεν ρίχνοντας το...γάντι στους τρεις συνυποψηφίους της: ο δηλωμένος ομοφυλόφιλος Πιτ Μπάτιγκιγκ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την υποστήριξη μειονοτήτων, ο Τζο Μπάιντεν, αν και προηγείται στις δημοσκοπήσεις, δεν έχει έρεισμα στην δεξαμενή των Δημοκρατικών ψηφοφόρων ενώ ο Μπέρνι Σάντερς θεωρείται ότι δεν μπορεί να συσπειρώσει τους Δημοκρατικούς, ως «ακραίος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης