Δολοφονία Σουλεϊμανί: Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να σκοτώσουν και δεύτερο Ιρανό αξιωματούχο

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να σκοτώσουν και δεύτερο Ιρανό αξιωματούχο

Η Washington Post μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ είχαν σε εξέλιξη δεύτερη επιχείρηση εξόντωσης – Στόχος ήταν χρηματοδότης και κεντιρκός διοικητής της ομάδας Κουντς που δραστηριοποιείται στην Υεμένη 

22101938
Επιχείρηση κατά Ιρανού αξιωματούχου στην Υεμένη «έτρεχαν» οι ΗΠΑ την ημέρα της δολοφονίας του Σουλεϊμανί, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε η Washington Post.

Στόχος της δεύτερης επιχείρησης ήταν χρηματοδότης και βασικός διοικητής της ομάδας Κουντς, επίλεκτης ομάδας των Φρουρών της Επανάστασης στην περιοχή της Υεμένης.

Ωστόσο, η δεύτερη επιχείρηση δεν ολοκληρώθηκε με βάση τον στόχο, δηλαδή την εξουδετέρωση του Ιρανού.

Πάντως, η αποκάλυψη της αποτυχημένης επιχείρησης της Ουάσινγκτον στην Υεμένη εγείρει ερωτήματα για τους στόχους του Ντόναλντ Τραμπ. Ειδικότερα, άγνωστο παραμένει εάν ο Τραμπ διέταξε τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί για να προλάβουν κάποιο χτύπημα, όπως ειπώθηκε επίσημα από τον Αμερικανό πρόεδρο ή αποτελούσε μέρος ενός σχεδίου για να εξουδετερωθούν ανώτατα μέλη της ηγεσίας των Φρουρών της Επανάστασης.

Πάντως, οι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι η επιχείρηση στην Υεμένη παραμένει απόρρητη και δεν έχουν πει τίποτε παραπάνω, παρά μόνο πως η επιχείρηση ήταν αποτυχημένη.

«Αν τον είχαμε σκοτώσει, θα το είχαμε αναφέρει το ίδιο βράδυ», ανέφερε ένας Αμερικανικός αξιωματούχος σύμφωνα με την Washington Post.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης