Τραμπ: Σκοτώσαμε τον Σουλεϊμανί γιατί θα ανατίναζε την πρεσβεία μας

Τραμπ: Σκοτώσαμε τον Σουλεϊμανί γιατί θα ανατίναζε την πρεσβεία μας

Νέες δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο μετά το διάγγελμα με το οποίο χαρακτήρισε τέρας τον Σουλεϊμανί και στο οποίο ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει στην Τεχεράνη κυρώσεις - Ψήφισμα θα φέρουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Δημοκρατικοί για τον περιορισμό της εξουσίας του Τραμπ στη Μέση Ανατολή

trump_kina
Σε νέες εξηγήσεις για την απόφασή του να εξοντώσει τον Κασέμ Σουλεϊμανί προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα εναντιώνεται στις κινήσεις του ενώ αγωνία επικρατεί για το μέλλον της συμφωνίας για τα πυρηνικά. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει να αντιμετωπίσει και την οργή των Δημοκρατικών που ετοιμάζουν ψήφισμα για να περιοριστούν οι στρατιωτικές κινήσεις του προέδρου στη Μέση Ανατολή. 

Ακολουθώντας την ίδια ρητορική και κινούμενος σε παρόμοιο μήκος κύματος με αυτό του διαγγέλματος, με το οποίο ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, τόνισε ότι ο Ιρανός υποστράτηγος σχεδιάζε να ανατινάξει την αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.  Επανέλαβε, δε, ξανά ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

«Προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη ενέργεια για αλλιώς θα ανατιναζόταν η πρεσβεία μας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. 

«Ένας από τους στρατιώτες μας πέθανε, ενώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά την περασμένη εβδομάδα».

Τραμπ για το Ιράν: Νέες οικονομικές κυρώσεις - Σκοτώσαμε τον Νο1 τρομοκράτη

Διάγγελμα για το Ιράν απηύθυνε, την Τετάρτη, τους Αμερικανούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, πλαισιωμένος από στρατηγούς, και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ σκότωσαν τον υπ' αριθμό 1 τρομοκράτη, επιμένοντας ότι ο κόσμος είναι πιο ασφαλής, ενώ προανήγγειλε νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν. Μάλιστα υποστήριξε ότι οι χθεσινές επιθέσεις του Ιράν σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ δείχνουν ότι η Τεχεράνη υποχωρεί.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στην επιχείρηση εξόντωσης του Σουλεϊμανί, ο Τραμπ έκανε λόγο για «αποφασιστική δράση να σταματήσει έναν αδίστακτο τρομοκράτη. Την περασμένη εβδομάδα εξουδετερώσαμε τον μεγαλύτερο τρομοκράτη του κόσμου».

«Θα έπρεπε να εξοντωθεί εδώ και καιρό», είπε για τον Σουλεϊμανί, λέγοντας ότι σχεδίαζε επιθέσεις κατά Αμερικανών και ότι ευθύνεται για αγριότητες και για δολοφονίες χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού «έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα σε δυνητικούς τρομοκράτες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης