ΗΠΑ για κυρώσεις σε Ιράν: Βρισκόμαστε σε καλή θέση για να στερήσουμε πυρηνικό όπλο

ΗΠΑ για κυρώσεις σε Ιράν: Βρισκόμαστε σε καλή θέση για να στερήσουμε πυρηνικό όπλο

Νέες κυρώσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, μετά τις επιθέσεις σε βάρος αμερικανικών θέσεων στο Ιράκ

iran_usa
Σκληραίνουν τη στάση τους οι ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν με την επιβολή νέων κυρώσεων. Η πολιτική των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν είναι πιο αποτελεσματικό εργαλείο για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, ώστε υποχρεωθεί η Τεχεράνη να διαπραγματευτεί μια συμφωνία ευρύτερη από εκείνη του 2015, υποστήριξε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν Μπράιαν Χουκ.

«Το Ιράν δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, θα ήταν καταστροφικό για τη Μέση Ανατολή», είπε ο Χουκ μιλώντας σε δημοσιογράφος.

«Τώρα που είμαστε (σ.σ. οι ΗΠΑ) έξω από την πυρηνική συμφωνία (του 2015), βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη θέση ώστε να στερήσουμε από το Ιράν ένα πυρηνικό όπλο», συνέχισε.

«Μας επιτρέπει να απαντήσουμε ισχυρά στην επιθετικότητα του Ιράν στην περιοχή και αυτό κάνουμε με τις κυρώσεις μας», υποστήριξε.

Ωστόσο, ένας διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, στον οποίο οι ΗΠΑ επέβαλαν σήμερα κυρώσεις, τις χαρακτήρισε «συμβολικές». «Η επιβολή κυρώσεων είναι συμβολική για την Αμερική και για εμένα επειδή αυτό το μέτρο δεν έχει καμία οικονομική επίπτωση, δεν αντισταθμίζει την πυραυλική επίθεση (του Ιράν σε αμερικανικούς στόχους) και δεν θα κάνει σεβαστή την Ουάσινγκτον», έγραψε στο Twitter ο Μοχσέν Ρεζαΐέ. «Είναι συμβολικό για εμένα… Και είμαι υπερήφανος που μου επέβαλε κυρώσεις η Αμερική», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης