Συναγερμός ξανά στο Ιράκ: Δύο ρουκέτες χτύπησαν την Πράσινη Ζώνη όπου βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία

Συναγερμός ξανά στο Ιράκ: Δύο ρουκέτες χτύπησαν την Πράσινη Ζώνη όπου βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία

Μετά τις πυραυλικές επιθέσεις από την Τεχεράνη κατά βάσεων που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός - Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην Πράσινη Ζώνη, οχυρωμένη περιοχή όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες - Είναι η τρίτη επίθεση στην ίδια περιοχή μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί

000_FT426
Το σκηνικό ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή εξακολουθεί να επιτεινεί την αγωνία της διεθνούς κοινότητας. Νέες σειρήνες ήχησαν στο Ιράκ λίγες ώρες αφότου  η Τεχεράνη εκτόξευε 22 πυραύλους σε ιρακινές βάσεις που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός.


Μετά τις πρωινές επιθέσεις, δύο ρουκέτες έπληξαν, συγκεκριμένα, την Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, την αυστηρά φυλασσόμενη και οχυρωμένη περιοχή όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ άλλων η αμερικανική πρεσβεία.

«Δύο ρουκέτες Κατιούσα έπεσαν εντός της Πράσινης Ζώνης χωρίς να προκληθούν θύματα. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες», υπογράμμισε ο ιρακινός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Ιρακινές αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Reuters πως οι ρουκέτες προκάλεσαν φωτιά μέσα στην Πράσινη Ζώνη και τουλάχιστον μία από τις ρουκέτες έπεσε 100 μέτρα μακριά από την αμερικανική πρεσβεία.

Κλείσιμο
Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στην ίδια περιοχή μετά τη δολοφονία του Ιρανού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή πριν από πέντε μέρες στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Ιράκ προς Ιράν: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάζει την κυριαρχία μας

Επικίνδυνα έχουν οξυνθεί οι τόνοι στη Μέση Ανατολή μετά τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις.

Φανερά ενοχλημένη η Βαγδάτη παρακολουθεί με ανησυχία το έκρυθμο σκηνικό, ενώ απευθύνει έκκληση για αποκλιμάκωση της κρίσης.

Η Βαγδάτη ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, ότι θα καλέσει για εξηγήσεις τον πρεσβευτή του Ιράν για «παραβίαση της κυριαρχίας» της.

Πυραυλικές επιθέσεις στο Ιράκ: Η Βαγδάτη λέει ότι είχε ενημερωθεί από το Ιράν για το επικείμενο χτύπημα

Το Ιράκ ανακοίνωσε νωρίρτερα ότι είχε ενημερωθεί από το Ιράν ότι θα πραγματοποιήσει επιδρομές στο έδαφός του, σημειώνοντας ότι σχεδόν ταυτοχρόνως οι Αμερικανοί τηλεφώνησαν για να αναφέρουν ότι δέχονταν επίθεση, την ώρα που η Τεχεράνη εκτόξευε 22 πυραύλους.

«Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, δεχθήκαμε επίσημο προφορικό μήνυμα από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν το οποίο έλεγε ότι τα αντίποινα για τη δολοφονία του μάρτυρα Κασέμ Σουλεϊμανί άρχιζαν ή θα άρχιζαν εντός ολίγου και ότι τα πλήγματα θα περιοριστούν σε ζώνες στις οποίες υπάρχει παρουσία του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες», ανακοίνωσε το γραφείο του υπό παραίτηση πρωθυπουργού του Ιράκ Άντελ Άμπντελ Μάχντι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης