Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία: «Οι ΗΠΑ δεν θέλουν πόλεμο αλλά διάλογο»

Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία: «Οι ΗΠΑ δεν θέλουν πόλεμο αλλά διάλογο»

«Το γεγονός είναι ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε εξαρχής ότι δεν θέλουμε πόλεμο. Κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε τα στρατεύματά μας και τους διπλωμάτες μας»

πρε113
«Δεν θέλουμε πόλεμο», διαμηνύει ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρένελ, σχολιάζοντας τις προθέσεις της Ουάσινγκτον σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Αναφερόμενος στη στρατηγική του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απέναντι στους μουλάδες, ο Αμερικανός πρεσβευτής διευκρίνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ήθελε εξαρχής τον διάλογο.

«Το γεγονός είναι ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε εξαρχής ότι δεν θέλουμε πόλεμο. Κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε τα στρατεύματά μας και τους διπλωμάτες μας», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Βερολίνο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει διάλογο και να ακολουθηθεί η διπλωματική οδός για τη εξεύρεση λύσης. «Αλλά αυτό εξαρτάται από τους Ιρανούς», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Ο Ρίτσαρντ Γκρένελ έστειλε επίσης σαφή προειδοποίηση στο καθεστώς της Τεχεράνης:

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαπολύσουν επιθέσεις εάν η Τεχεράνη περάσει τις κόκκινες γραμμές...Αυτές οι γραμμές είναι αν σκοτωθεί ένας στρατιώτης ή σύμμαχος των ΗΠΑ», τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης