Δολοφονία Σουλεϊμανί: Το tweet της πρεσβευτού των ΗΠΑ στην Κύπρο που «έδειξε» την επίθεση

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Το tweet της πρεσβευτού των ΗΠΑ στην Κύπρο που «έδειξε» την επίθεση

Την παραμονή της εξόντωσης του Κασέμ Σουλεϊμανί με εντολή ΗΠΑ, η Αμερικανίδα πρεσβευτής στην Κύπρο εξηγούσε ότι η επίσκεψη Πομπέο στη Λευκωσία αναβάλλεται – Επικαλέστηκε λόγους ασφάλειας και προστασίας

21698230
Προαναγγελία της εξόντωσης του πανίσχυρου υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, με εντολή Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται ότι έκανε η Αμερικανίδα πρεσβευτής στην Κύπρο Γκάρμπερ.

Σε χθεσινό της tweet, η πρεσβευτής Γκάρμπερ αναφερόταν στην αναβολή της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη Λευκωσία, που είχε προγραμματιστεί για τις 7 Ιανουαρίου. Ως αιτία της ακύρωσης της επίσκεψης επικαλέστηκε την «ασφάλεια και προστασία των Αμερικανών», που όπως τόνισε, πρέπει να είναι «η κορυφαία μας προτεραιότητα.

«Είμαι απογοητευμένη που ο Υπουργός Πομπέο πρέπει να αναβάλλει την επίσκεψή του στην Κύπρο, αλλά η ασφάλεια και προστασία των Αμερικανών πρέπει να είναι η κορυφαία μας προτεραιότητα», έγραψε χθες.

Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστός ο θάνατος του Ιρανού υποστρατήγου, σε βομβαρδισμό, στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, που όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο έγινε «κατά διαταγή του προέδρου».



Το αινιγματικό tweet του Ντόναλντ Τραμπ

Υπό το ίδιο πρίσμα, της επικείμενης επίθεσης κατά του Κασέμ Σουλεϊμανί θα μπορούσε να ερμηνευτεί και το tweet του Αμερικανού προέδρου την παραμονή της πρωτοχρονιάς, που όπως είχε πει, είχε μια «πολύ καλή συνάντηση για τη Μέση Ανατολή».

«Πολύ καλή συνάντηση για τη Μέση Ανατολή, τον Στρατό και το Εμπόριο. Επιστρέφω στον Νότιο Λευκό Οίκο», είχε γράψει ο Ντόναλντ Τραμπ από τη Φλόριντα, όπου βρισκόταν, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Μάλιστα, είχε προσθέσει ότι θα κάνει «ενημερώσεις όλη την ημέρα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης