Δολοφονία Ιρανού υποστράτηγου: Συγκλονιστικές εικόνες μετά το «χτύπημα» των ΗΠΑ

Δολοφονία Ιρανού υποστράτηγου: Συγκλονιστικές εικόνες μετά το «χτύπημα» των ΗΠΑ

Ο βομβαρδισμός στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης, με θύμα τον Κασέμ Σουλεϊμανί, έχει προκαλέσει αναταραχή σε διεθνές επίπεδο

iran
Τα πρώτα συγκλονιστικά βίντεο από την επίθεση των ΗΠΑ τα ξημερώματα της Παρασκευής, που οδήγησε στον θάνατο του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, δημοσιεύουν διεθνή ΜΜΕ.

Ο βομβαρδισμός στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης έχει προκαλέσει αναταραχή σε διεθνές επίπεδο, με το Ιράν να προειδοποιεί για σκληρά αντίποινα, κάνοντας λόγο για «σφοδρή κλιμάκωση» από τη μεριά της Ουάσινγκτον.

Το υλικό που δημοσιεύει το Russia Today αποτυπώνει σκηνές πανικού, με κόσμο να τρέχει ανάμεσα σε καπνούς, και φωτιές να διακρίνονται στο φόντο.

Immediate aftermath of missile attack in Iraq that killed Iranian Quds Force commander Soleimani


Εξίσου σοκαριστικό είναι το κλιπ που δημοσιεύει το Iran Press, και δείχνει ένα αυτοκίνητο τυλιγμένο στις φλόγες.


General Soleimani, Al-Muhandis martyred in US strike targeting their car


Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης (ξημερώματα σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας) ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την εξόντωση του ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Κλείσιμο
«Κατά διαταγή του προέδρου, ο αμερικανικός στρατός έλαβε αποφασιστικά αμυντικά μέτρα για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στο εξωτερικό σκοτώνοντας τον Κασέμ Σουλεϊμανί», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. Σκοπός ήταν «η αποτροπή μελλοντικών ιρανικών επιθέσεων», όπως πρόσθεσε το Πεντάγωνο στη σχετική ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης