Φινλανδία: Η 34χρονη πρωθυπουργός θέλει 6ωρη εργασία τέσσερις φορές την εβδομάδα

Φινλανδία: Η 34χρονη πρωθυπουργός θέλει 6ωρη εργασία τέσσερις φορές την εβδομάδα

Η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου έχει ένα αρκετά επαναστατικό πρόγραμμα και δεν διστάζει να το κάνει πράξη

finlandia-prwthypourgos00
Η 34χρονη Σάνα Μαρίν, η οποία ανέλαβε την πρωθυπουργία της Φινλανδίας μετά την παραίτηση του Άντι Ρίνε, σε πρόσφατες δηλώσεις της απέδειξε ότι εκτός από νέα και φρέσκια, έχει και πολύ... φρέσκιες ιδέες.

Η πιο νέα πρωθυπουργός του κόσμου, ανέλαβε τα ηνία της χώρας, αφού στο πρόσωπό της συμφώνησαν και τα πέντε κόμματα του κεντροαριστερού κυβερνητικού συνασπισμού. Η ίδια, μάλιστα, έχει ένα αρκετά επαναστατικό πρόγραμμα, την υλοποίηση του οποίου ήδη έχει βάλει μπροστά.

Όσον αφορά τα εργασιακά, το επαναστατικό της υπόθεσης είναι πως η Σάνα Μαρίν προτείνει εξάωρη αντί για οκτάωρη εργασία και τέσσερις μέρες -αντί για πέντε- την εβδομάδα. Η ίδια, μάλιστα, αναφέρει ότι αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ποιότητα ζωής των Φινλανδών, κάτι που εξαρτάται άμεσα από τις ώρες εργασίας τους και για αυτό ζητά περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

«Το οκτάωρο δεν είναι η υπέρτατη αλήθεια. Πιστεύω πως οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται λιγότερο προκειμένου να του προσφέρεται η δυνατότητα να έχουν περισσότερο χρόνο τους με τους αγαπημένους τους ή, τέλος πάντων, να κάνουν ό,τι επιθυμούν. Το εξάωρο είναι το επόμενο βήμα στα εργασιακά» υποστηρίζει η Σάνα Μαρίν.

Σημειώνεται ότι το 2015, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, είχε εφαρμοστεί η εξάωρη εργασία για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Μάλιστα, ο μισθός είχε παραμείνει ο ίδιος και αποτέλεσμα του όλου εγχειρήματος ήταν οι εργαζόμενοι να είναι πιο χαρούμενοι, πιο ικανοποιημένοι, πιο υγιείς και περισσότερο παραγωγικοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης