Παρίσι: Έτοιμη να ανανεωθεί η Σανζ Ελιζέ ενόψει των Ολυμπιακών του 2024

Παρίσι: Έτοιμη να ανανεωθεί η Σανζ Ελιζέ ενόψει των Ολυμπιακών του 2024

Η μεταμόρφωση της διάσημης λεωφόρου θα κοστίσει 250 εκατομμύρια ευρώ

Avenue_des_Champs-Elysees_July_24__2009_N1
Το «λίφτινγκ» του Σανζ Ελιζέ, της πιο όμορφης λεωφόρου του κόσμου, ανακοίνωσε το Παρίσι.

«Η λεωφόρος στα Ηλύσια Πεδία, μήκους 1,9 χιλιομέτρων έχει χάσει τα τελευταία χρόνια την αίγλη της και, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 που θα διεξαχθούν στην «πόλη του φωτός», θα βάλει τα... καλά της.

«Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε μια κοσμοπολίτικη πελατεία. Αλλά και Παριζιάνους, οι οποίοι, ξέρουμε, ότι έχουν την τάση να αποφεύγουν τα Ηλύσια Πεδία», παραδέχεται η Νάντια Ντουίμπ, εκτελεστική διευθύντρια των Galeries Lafayette στα Ηλύσια Πεδία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «Journal du Dimanche», το 30% των κατοίκων της πρωτεύουσας έχουν μια άσχημη εικόνα για την λεωφόρο: την θεωρούν αρκετά τουριστική και θορυβώδη.
1682

Κλείσιμο
Τα πεζοδρόμια της λεωφόρου έχουν προβλήματα- πολλά είναι σπασμένα- τα δέντρα δεν είναι σε καλή κατάσταση αλλά και το κυκλοφοριακό στη λεωφόρο , κρατούν τους Παριζιάνους μακριά από το Σανζ Ελιζέ.

«Συχνά την αποκαλούν την πιο όμορφη λεωφόρο του κόσμου, αλλά όσοι από εμάς εργάζονται εδώ καθημερινά, δεν είναι καθόλου σίγουροι γι 'αυτό.
5202

Το Σανζ Ελιζέ έχει όλο και περισσότερους ξένους επισκέπτες, όμως για τους Γάλλους, η εικόνα του έχει φθαρεί», υποστηρίζει ο Ζαν Νοέλ Ράινχαρντ, πρόεδρος της επιτροπής Σανζ Ελιζέ.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η επιτροπή που εκπροσωπεί εκείνους που ζουν, εργάζονται και κάνουν εμπόριο στη διάσημη λεωφόρο, θα παρουσιάσει τα σχέδιά της στους υποψηφίους των δημοτικών εκλογών σ΄έναν περίπου μήνα.
260416-champs-elysees-m

«Το «λίφτινγκ» του Σανζ Ελιζέ χρειάζεται δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις», δήλωσε ο Ράινχαρντ στους δημοσιογράφους.

«Η τελευταία ανακαίνιση των Ηλυσίων Πεδίων έγινε πριν από 25 χρόνια. Πρέπει να φέρουμε τα Ηλύσια Πεδία στον 21ο αιώνα»...«Πρέπει να εκσυγχρονιστούμε και να ενθαρρύνουμε τους Παριζιάνους να επιστρέψουν», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης