Νέα ανατροπή, μένει στη φυλακή ο Ασάνζ

Νέα ανατροπή, μένει στη φυλακή ο Ασάνζ

Έφεση κατά της απελευθερωτικής απόφασης του ιδρυτή του WikiLeaks είχε σαν αποτέλεσμα την παραμονή του Τζούλιαν Ασάνζ στη φυλακή, τουλάχιστον για άλλες 48 ώρες. Στις 200.000 λίρες έχει οριστεί η εγγύηση-«μαμούθ».

Νέα ανατροπή, μένει στη φυλακή ο Ασάνζ
Έφεση ασκήθηκε κατά της απόφασης του βρετανικού δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, μετά την καταβολή εγγύησης.

Η δικηγόρος της κατηγορούσας αρχής, Τζαμά Λίντφιλντ, ανακοίνωσε την απόφαση στο δικαστήριο, χωρίς να την αιτιολογήσει. Ο δικαστής Χάουαρντ Ριντλ, που νωρίτερα είχε αφήσει ελεύθερο υπό όρους τον Ασάνζ, δήλωσε ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Κλείσιμο
Σε ανακοίνωση της σουηδικής Εισαγγελίας, που δημοσιεύθηκε μετά την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου, η εισαγγελέας Μαριάν Νάι υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί προς το παρόν να δώσει πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης, διότι βρίσκεται στα χέρια των βρετανικών αρχών».

Ένας δικηγόρος του Ασάνζ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι είναι αδύνατον να πει πότε ακριβώς θα αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης του, καθώς οι οπαδοί του προσπαθούν να μαζέψουν τις 200.000 λίρες που χρειάζονται για την εγγύηση.

«Υπάρχει πρόβλημα, διότι έχει οριστεί εγγύηση για την απελευθέρωσή του, ύψους 200.000 λιρών, που πρέπει να καταβληθούν στο δικαστήριο και πρόκειται για πάρα πολλά χρήματα. Είναι κρίμα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μια Mastercard ή μια Visa, για να μπορέσει να το κανονίσει» είπε με νόημα ο Μαρκ Στίβενς στους δημοσιογράφους.

Ο Ασάνζ συνελήφθη στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα. Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό δυο γυναικών εθελοντριών στη σουηδική Wikileaks, τον περασμένο Αύγουστο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης