Ιταλία: Πρώτη σε πρόθεση ψήφου παραμένει η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι

σαλβινι

Σημαντική αποδοχή έχουν οι αρχές που εκφράζει το «Κίνημα της σαρδέλας»

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι παραμένει πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Swg, για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7.

Πιο αναλυτικά, η Λέγκα εξασφαλίζει το 33% της πρόθεσης ψήφου, ενώ σε μεγάλη απόσταση ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 18%. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων δεν ξεπερνά το 15,5%, ενώ σε ανοδική πορεία βρίσκεται το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, το οποίο «πείθει» το 9,8% των ερωτηθέντων.

Η Φόρτσα Ιταλία του Μπερλουσκόνι, σε συνεχή συρρίκνωση, περιορίζεται στο 5,3% και το νέο κόμμα «Ζωντανή Ιταλία», του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, λαμβάνει το 4,6% της πρόθεσης ψήφου.

Σε ερώτηση σχετική με το νέο «Κίνημα της σαρδέλας» (το οποίο αμφισβητεί την δράση και τις αρχές του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι και θεωρεί ότι στην Ιταλία πρέπει να υπερισχύουν οι αρχές της αλληλεγγύης και της ανοχής), το 8% του στατιστικού δείγματος απαντά ότι ταυτίζεται έντονα με το κίνημα, το 17% ότι ταυτίζεται αρκετά με τις αρχές του και το 14% ότι «συμπαθεί το κίνημα αυτό και τις πρωτοβουλίες του». Οι υπόλοιποι ερωτηθέντες δεν θεωρούν ότι έχουν κάτι το κοινό με τις «ιταλικές σαρδέλες».

Οι σχολιαστές τονίζουν ότι έχει ενδιαφέρον, πάντως, το γεγονός ότι το κίνημα αυτό, με τις δεκάδες κινητοποιήσεις του σε μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας, έχει καταφέρει συνολικά να προκαλέσει το ενδιαφέρον και την συμπαράσταση του 39% των Ιταλών.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΔΕΞΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Περιπου σαν την Ελλαδα: Δεξια 48, Κεντρο (Ρεντσι) 5 εναντι Αριστερας 33+1κουμμουνιστες

spiros

ολοΠΑΠΑΡΙΕΣ μας λες ,πες μας το ποσοστο του αν εχεις μεζεα

34%

κι όχι 33 που γράφουν, +10% ακροδεξιοί σε ανοδική πορεία + 5% του Μπερλουσκόνι πόσο μας κάνει; 49%... Οι σαρδέλες ας συνεχίσουν να είναι "συμπαθείς" ποιός θα κυβερνήσει είναι το θέμα όχι ποιός είναι ...."συμπαθής"...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης