Η μπανάνα-«έργο τέχνης» των $120.000 δεν υπάρχει πια: Την έφαγε... άλλος καλλιτέχνης

banan-ergo

Ο ιδιοκτήτης της γκαλερί στην οποία εκτέθηκε το «έργο τέχνης» την αντικατέστησε με άλλη μπανάνα γιατί «το φρούτο δεν είναι η ιδέα του έργου»

Το ίδιο παράδοξο με την δημιουργία του ήταν το τέλος του «έργου τέχνης» που περιελάμβανε μια μπανάνα κολλημένη με μονωτική ταινία σε έναν τοίχο γκαλερί.

Το Σάββατο ο καλλιτέχνης Ντέιβιντ Ντατούνα «αποκαθήλωσε» τη μπανάνα καθώς την... εφάγε!

120 bin dolara satılan muzu yedi


Το σόου που στήθηκε στην γκαλερί Perrotin στο Μάιαμι έδωσε ένα νέο νόημα στη φράση του γκαλερίστα που φιλοξένησε το «έργο τέχνης» του Ιταλού Μαουρίτσιο Κατελάν. «Το έργο του Μαουρίτσιο δεν αφορά τα αντικείμενα αλλά αφορά το πώς τα αντικείμενα κινούνται στον κόσμο» είχε σχολιάσει ο Εμμανουέλ Περοτίν.

Ευτυχώς για τον άνθρωπο που έδωσε 120.000 δολάρια για να αγοράσει την κολλημένη μπανάνα στον τοίχο υπήρχε συμβόλαιο για την αντικατάστασή της.

«Ο Ντατούνα δεν κατέστρεψε το "έργο τέχνης". Η μπανάνα δεν είναι η ιδέα του» υποστήριξε ο διευθυντής της γκαλερί με τον ίδιο τον Περοτίν να αντικαθιστά την φαγωμένη μπανάνα.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Akis

Ελληνάρες μου εσείς. "Για γούστα μίλησε η μαιμού και έφαγε το σαπούνι" λένε στο χωριό μου.

Φ.

29 κατασκευαστές ξεπλύματος χρήματος αγοράζουν μπανάνες κολλημένες με ducktape. Αυτοί ξερουν. Υ.Γ. ΕΕ μήπως ήρθε η ώρα να μπουζουριάσουμε κανένα ;

Περίεργος φιλότεχνος

Πως την έφαγε ;;

Άσε,

εσύ δεν ξέρεις έτσι...

Με μια μπανανα...

"Περνανε" νομιμα 120.000$ απο τον "φιλοτεχνο" στον "δημιουργο" !!!

αγυριρο εντερο

Ιβαν μπανανα..

Κάποιος είχε βάλει ξέραμε ο κοπρανο

.

Τα χάλια της μεταμοντέρνας Τέχνης....

Όλοι οι ατάλαντες προσωπικότητες ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος...και ιδού τα αποτελέσματα. Μια μπανάνα κολλημένη με ταινία σε τοίχο.

Γ

Καλό πλυντήριο η μπανάνα !

GT

Πάει σύννεφο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης