Ψυχίατροι στις ΗΠΑ προειδοποιούν: Η ψυχική υγεία του Τραμπ επιδεινώνεται επικίνδυνα

Ψυχίατροι στις ΗΠΑ προειδοποιούν: Η ψυχική υγεία του Τραμπ επιδεινώνεται επικίνδυνα

Ομάδα κορυφαίων ψυχιάτρων παρουσιάζει έκθεση, στην οποία αναφέρει πως ο Τραμπ μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια του έθνους, όσο προχωρά η έρευνα για την πρόταση μομφής σε βάρος του

trump_syria_
Ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με επικεφαλής τρεις από τους κορυφαίους ψυχιάτρους της χώρας, καλεί την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων να εξετάσει σοβαρά την «επικίνδυνη» νοητική κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ, που απορρέει από τη «εύθραυστη αίσθηση αυτοεκτίμησής» του, ως μέρος της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη του για το αν θα εγκριθούν τα άρθρα της μομφής εναντίον του.

«Μιλάμε ανοιχτά αυτή τη στιγμή, επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι, όπως ο χρόνος της ενδεχόμενης μομφής πλησιάζει, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει την πιθανότητα να γίνει όλο και πιο επικίνδυνος, αποτελώντας απειλή για την ασφάλεια του έθνους μας», αναφέρουν η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Yale, Dr Bandy Lee, ο καθηγητής του πανεπιστημίου George Washington, Dr. John Zinner, και o πρώην υπάλληλος της CIA, Dr Jerrold Post σε δήλωση που θα αποσταλεί στα μέλη της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων την Πέμπτη.

Η δήλωση θα συνοδεύεται από μια έκθεση με τουλάχιστον 350 υπογραφές από επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, που θα υποστηρίζουν τα συμπεράσματά τους. Και οι τρεις ψυχίατροι έχουν δηλώσει ότι είναι πρόθυμοι να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας επιβολής μομφής.

Στη δήλωσή τους, οι ψυχίατροι προειδοποιούν, επίσης, ότι «η αποτυχία καταγραφής ή της κατανόησης των ψυχολογικών πτυχών της μομφής κατά του κ. Τραμπ ή η αγνόησή τους, θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα».

«Θέλουμε να ζητήσουμε από το Κογκρέσο να λάβει σοβαρά υπόψη αυτά τα σημάδια κινδύνου και να περιορίσει τις καταστροφικές παρορμήσεις του Τραμπ. Εμείς και πολλοί άλλοι είμαστε σε θέση να δώσουμε σημαντικές σχετικές συστάσεις, καθώς και να εκπαιδεύσουμε το κοινό ώστε να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε τη συλλογική μας ασφάλεια», προσθέτουν οι ψυχίατροι.

Και μπορεί η Dr Lee και οι συνάδερφοί της να έχουν προσφερθεί και στο παρελθόν να προσφέρουν συμβουλές στους ερευνητές της υπόθεσης μομφής, ωστόσο τρώρα, επισήμανε στον Independent ότι θεώρησε αναγκαίο να προχωρήσει σε νέες επισημάνσεις, καθώς «ο Αμερικανός πρόεδρος «ενισχύει τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το άτομό του» και «δείχνει πολλή σκληρότητα σε επαναλαμβανόμενα tweets» του, τα οποία αποτελούν ενδείξεις ότι «διπλασιάζει και τριπλασιάζει τις παραληρηματικές ιδέες του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης