ΗΠΑ: Υπό εξέταση οι επιπλέον δασμοί σε εισαγώμενα αυτοκίνητα

ΗΠΑ: Υπό εξέταση οι επιπλέον δασμοί σε εισαγώμενα αυτοκίνητα

«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες χωριστά. Εξασφαλίσαμε ορισμένα πολύ καλά οφέλη από αυτές», σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος

usa_ross
Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Ουίλμπουρ Ρος επισήμανε χθες Τρίτη ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο επιβολής επιπρόσθετων δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, μολονότι άφησε να περάσει μια προθεσμία τον Νοέμβριο χωρίς την ανάληψη δράσης.

«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες χωριστά. Εξασφαλίσαμε ορισμένα πολύ καλά οφέλη από αυτές», σημείωσε ο Ρος σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί οριστικά εάν «υπάρχει ανάγκη» να επιβληθούν επιπλέον δασμοί στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, πρόσθεσε.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν ανακοίνωσε νέους δασμούς μετά το πέρας της εξάμηνης προθεσμίας που επέβαλε στον εαυτό της η κυβέρνησή του για να ερευνήσει εάν τα εισαγόμενα οχήματα εγείρουν «απειλή» για την «εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ. Ο Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα να επιβάλλει επιπλέον δασμούς ύψους ως και 25%.

Ερωτηθείς αν έχει οριστεί νέα προθεσμία για τη λήψη αποφάσεων για το ζήτημα, ο Ρος παρέπεμψε σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα, που δεν περιλάμβανε τέτοια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης