Φόβος και τρόμος ο Τραμπ για τις αγορές - Πτώση σε Wall Street και Ευρώπη

Φόβος και τρόμος ο Τραμπ για τις αγορές - Πτώση σε Wall Street και Ευρώπη

Απώλειες για τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου - Οι αγορές έπεσαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση - Πτώση και στην Ευρώπη

wallmain1
Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μετά τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ  ότι ενδέχεται να καθυστερήσει την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, ίσως και μετά τις εκλογές του 2020.

Την συμπεριφορά των αγορών, όπως γράφει το newmoney.gr, επηρέασε και η θέση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία τα σχέδια φορολόγησης των αμερικανικών ψηφιακών γιγάντων από τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν λόγο για αντίποινα, με αποτέλεσμα την προαγγελία αντιποίνων από το Παρίσι. Οπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει και στο παρελθόν να επιβάλουν δασμούς 100% στις εισαγωγές γαλλικής σαμπάνιας, τυριού και άλλων ειδών πολυτελείας, συνολικού ύψους 2,4 δισ. δολαρίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 280,23 μονάδων ή 1,01% στις 27.502,81 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να βυθίζεται, χάνοντας 400 μονάδες, όμως την τελευταία ώρα της συνεδρίασης η αγορά αντέδρασε και οι απώλειες περιορίσθηκαν. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,55% στις 8.520,64 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 παρουσίασε στο κλείσιμο πτώση 0,66%, στις 3.093,20 μονάδες.

Από τις μετοχές πτώση παρουσίασαν η Apple, η Caterpillar και η Boeing, που είναι πάντα πιό ευάλωτες στις ειδήσεις που αφορούν τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας. Από τις τεχνολογικές μετοχές, απώλειες παρουσίασαν η Nvidia, η Micron και η Advanced Micro Devices.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μειώθηκαν κατά δέκα μονάδες βάσης, καθώς οι επενδυτές συνέρρευσαν στην ασφάλεια των αμερικανικών δεκαετών. Ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια κίνηση από τον Αύγουστο.

Όπως ήταν φυσικό, οι εντεινόμενες ανησυχίες περί γενικευμένου εμπορικού πολέμου, που θα μπορούσε να «γονατίσει» την παγκόσμια οικονομία, επηρέασαν τα διεθνή χρηματιστήρια, με απώλειες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με απώλειες 0,6%. Έχασαν έδαφος πάνω από 1% Λονδίνο και Παρίσι, ενώ ο DAX της Φρανκφούρτης κατάφερε να αντέξει στους κραδασμούς, κλείνοντας με οριακά κέρδη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης