Γαλλία: Σε δεινή θέση ο Τομά Πικετί - Τον ρώτησαν δημόσια για τον ξυλοδαρμό της πρώην συντρόφου του

Γαλλία: Σε δεινή θέση ο Τομά Πικετί - Τον ρώτησαν δημόσια για τον ξυλοδαρμό της πρώην συντρόφου του

Ξινή του βγήκε η ομιλία του σε Πανεπιστήμιο της Τουλούζης - Τώρα η πρώην σύντροφός του και πρώην υπουργός Ορελί Φιλιπετί τον μηνύει εκ νέου για συκοφαντική συμπεριφορά

piketty_2901127b
Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Γάλλο οικονομολόγο Τομά Πικετί στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης, στη διάρκεια ομιλίας του την 21η Νοεμβρίου.

Τέσσερις ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, μία φοιτήτρια τον έβγαλε από... τα ρούχα του όταν τον ρώτησε για την υπόθεση ξυλοδαρμού σε βάρος της πρώην του συντρόφου, Ορελί Φιλιπετί, πριν από δέκα χρόνια.

Οι ερωτήσεις της έκαναν έξαλλο τον Πικετί, ο οποίος, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αποκάλυψε νέα στοιχεία.

«Εσείς που το 2009 παραδεχτήκατε ότι είχατε χτυπήσει την πρώην σύντροφό σας, τι κάνετε εδώ, ειδικά κατά τις ημέρες των διαδηλώσεων κατά της βίας εις βάρος των γυναικών;», είπε η φοιτήτρια. Και αμέσως μετά, απευθυνόμενη προς τους οργανωτές της διάλεξης, ρώτησε: «Δεν θεωρείτε πως η εδώ παρουσία του είναι προσβλητική;».

Τον Φεβρουάριο του 2009, η τότε σοσιαλίστρια βουλευτής Ορελί Φιλιπετί κατήγγειλε για ξυλοδαρμό τον τότε σύντροφό της Πικετί, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν σύμβουλος επί οικονομικών ζητημάτων του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας. Ο Πικετί αναγκάστηκε να παρουσιαστεί στις αστυνομικές αρχές ενώ κλήθηκε να απαντήσει και στις ερωτήσεις των επιθεωρητών. Στη συνέχεια η Εισαγγελία έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας η οποία ολοκληρώθηκε μερικούς μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο του 2009.

 

«Την πέταξα έξω από το σπίτι επειδή ήταν εξαιρετικά βίαιη με τις τρεις κόρες μου, οι οποίες εκείνη την περίοδο ήταν μικρές» είπε ο Πικετί απαντώντας στη φοιτήτρια.

«Άλλοι θα είχαν εξοργιστεί περισσότερο. Την πέταξα έξω από το σπίτι και εκείνη έπεσε και χτύπησε στο πλαίσιο της πόρτας», πρόσθεσε, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Στέφανο Μοντεφιόρι, ανταποκριτή της εφημερίδας «Corriere della Sera» στο Παρίσι. Αμέσως μετά, έστρεψε τα πυρά του κατά της φοιτήτριας, χαρακτηρίζοντας την ερώτησή της «απρεπή».

Κλείσιμο
Επιπλέον, την προέτρεψε να γίνει Εισαγγελέας εάν επιθυμεί να διερευνήσει την υπόθεση ανακαλύπτοντας «κρυφές αλήθειες».

«Η έρευνα έκλεισε, απαλλάχτηκα από όλες τις κατηγορίες», τόνισε ο ίδιος.



Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του έφτασαν -όπως ήταν φυσικό- στα... αυτιά της Φιλιπετί, η οποία δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Δήλωσε πως θα μηνύσει εκ νέου τον Πικετί, αυτή τη φορά για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, ο πρώην σύντροφός της συνήθιζε να βιαιοπραγεί σε βάρος της επανειλημμένως. Η Φιλιπετί αρνείται επίσης ότι ήταν βίαιη προς τις κόρες του και επισημαίνει ότι πλέον θα τα πουν στο δικαστήριο...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης