Βραζιλία: 9 νεκροί από καταδίωξη κακοποιών σε πάρτι με 5.000 άτομα

Βραζιλία: 9 νεκροί από καταδίωξη κακοποιών σε πάρτι με 5.000 άτομα

Αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στη φαβέλα Παραϊζόπολις

foto-n1
Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βραζιλία όταν ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια καταδίωξης κακοποιών από αστυνομικούς σε πάρτι με 5.000 ανθρώπους στην πόλη Σαν Πάουλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de S.Paulo, στο πάρτι επικράτησε χάος όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να θέσουν υπό κράτηση δύο υπόπτους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στη φαβέλα Παραϊζόπολις.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Έμερσον Μασέρα είπε σε δημοσιογράφους ότι οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών, διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα κι αποπειράθηκαν να χαθούν μέσα στο πλήθος που είχε πάει στο πάρτι με μουσική φανκ στη φαβέλα. Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσουν το πλήθος.

Vídeos de moradores mostram suposta ação policial em baile funk de Paraisópolis


Πέραν των εννέα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι επτά τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Κλείσιμο
Μετά το πολύνεκρο επεισόδιο, στους δρόμους της συνοικίας Παραϊζόπολις έγινε διαδήλωση κατοίκων που απαίτησαν δικαιοσύνη, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1.

Ο κυβερνήτης του Σαν Πάουλου Ζουάου Ντόρια δήλωσε πως διέταξε να διενεργηθεί διεξοδική έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του επεισοδίου, να κριθεί εάν οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν νόμιμες και προσήκουσες και για να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι επιχείρησαν 38 αστυνομικοί με 14 οχήματα για να τεθούν υπό κράτηση οι ύποπτοι, που κατηγορούνταν για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Δεν έγινε καμία σύλληψη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης