ΗΠΑ: Ο πάμπλουτος Μάικλ Μπλούμπεργκ θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Ο πάμπλουτος Μάικλ Μπλούμπεργκ θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών

Έτοιμος να ταράξει τα νερά στην προεκλογική εκστρατεία - Αγώνας δισεκατομμυριούχων οι αμερικανικές εκλογές

bloomberg1
Γερά ανακατεύει την προεκλογική τράπουλα στις ΗΠΑ ο Αμερικανός Μίδας Μάικλ Μπλούμπεργκ, ανακοινώνοντας ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του επικρίθηκε δριμύτατα από τον προοδευτικό υποψήφιο των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου «Εmerson», βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, ισοψηφώντας με τον Τζο Μπάιντεν.

«Όποιος δεν έχει πολιτική βάση δεν έχει καμία δουλειά να κατεβαίνει για πρόεδρος», είπε ο Σάντερς, μία ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι ο Μπλούμπεργκ, με περιουσία που εκτιμάται στα 51,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αγόρασε μέσα σε μία εβδομάδα ακριβότερα διαφημιστικά πακέτα από αυτά που έχουν αγοράσει όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι από την αρχή της χρονιάς.

«Με αηδιάζει η ιδέα ότι ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ή οποιοσδήποτε άλλος δισεκατομμυριούχος πιστεύει ότι μπορεί να παρακάμψει την πολιτική διαδικασία και να αγοράσει τις εκλογές», πρόσθεσε ο Σάντερς.

Στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Emerson, ο Μπλούμπεργκ εμφανίζεται να συγκεντρώνει περίπου το 1% των προτιμήσεων, ενώ ο Μπέρνι Σάντερς ανεβαίνει δύο μονάδες, φθάνοντας το 27%, όπως και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Bloomberg» έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι θα είναι αντικειμενικό.

Michael Bloomberg officially a 2020 Democratic candidate


«Θα παρουσιάζουμε σχεδόν όλες τις όψεις αυτών των προεδρικών εκλογών με τον ίδιο τρόπο που το κάναμε μέχρι τώρα», ανέφερε ο αρχισυντάκτης του «Bloomberg» Τζον Μικλεθγουεϊτ σε υπόμνημά του προς τη σύνταξη του πρακτορείου.

Κλείσιμο
«Ποτέ στο παρελθόν κάποιος υποψήφιος για την προεδρία δεν διέθετε ένα δημοσιογραφικό όργανο τέτοιου μεγέθους», πρόσθεσε ενώ παραδέχθηκε ότι η κάλυψη της εκστρατείας του 77χρονου Αμερικανού «δεν θα είναι εύκολη δουλειά» για τους συντάκτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης