ΗΠΑ: Ανοίγει ξανά η υπόθεση του Μάικλ Τζάκσον - Νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

ΗΠΑ: Ανοίγει ξανά η υπόθεση του Μάικλ Τζάκσον - Νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Η υπόθεση των Wade Robson και James Safechuck είχε απορριφθεί το 2017 λόγω παραγραφής - Νέος νόμος στην Καλιφόρνια επέκτεινε το διάστημα παραγραφής για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης και δη ανηλίκων

michael_jackson
Η μεταναθάτια θύελλα δεν ξεπεράστηκε για τον Μάικλ Τζάκσον, καθώς προέκυψε νέος κύκλος καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση. Συνέπεια των καταγγελιών ήταν το δικαστήριο της Καλιφόρνιας να διατάξει νέα έρευνα για την υπόθεση του διάσημου αστέρα της μουσικής σκηνής, μετά τον θάνατο του οποίου ξέσπασε ένα «τσουνάμι» κατηγοριών εναντίον του, σοκάροντας τον πλανήτη και τα εκατομμύρια των πιστών θαυμαστών του.

Δύο άντρες προχώρησαν σε καταγγελία εναντίον του Μάικλ Τζάκσον, υποστηρίζοντας ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον διάσημο σταρ του πενταγράμμου, όταν ήταν ανήλικοι. Το 2017, οι Wade Robson και James Safechuck είχαν κατηγορήσει τον Μάικλ Τζάκσον ότι τους είχε κακοποιήσει σεξουαλικά, αλλά η υπόθεσή τους απορρίφθηκε λόγω χονικής παραγραφής.

Οι νέες καταγγελίες των δύο αντρών βασίστηκαν στον νέο νόμο που θεσπίστηκε στην Καλιφόρνια, βάσει του οποίου επεκτάθηκε κατά πολύ το χρονικό περιθώριο που έχουν στη διάθεσή τους τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων και κακοποίησης έχουν το δικαίωμα, να καταθέσουν τις καταγγελίες τους. Η επέκταση του χρόνου παραγραφής θεωρείται βέβαιο από τις αρχές της Καλιφόρνιας ότι θα προσφέρουν κίνητρο σε πολλά θύματα να καταγγείλουν τους δράστες των αποτρόπαιων αυτών πράξεων και η δικαιοσύνη να κινηθεί εναντίον τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης