Στο χάος η Βολιβία: Τα εργατικά συνδικάτα απειλούν με επ' αόριστον απεργία

Στο χάος η Βολιβία: Τα εργατικά συνδικάτα απειλούν με επ' αόριστον απεργία

Εάν η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη και την ειρήνη εντός 24ωρου

043_dpa-pa_191111-99-686338_dpai
Το «καθεστώς» χάους εξακολουθεί να υφίσταται στη Βολιβία, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου καθώς πλήττεται από τις συγκρούσεις. 

Η μεγαλύτερη ομοσπονδία εργατικών συνδικάτων προειδοποίησε ότι θα πραγματοποιήσει απεργία επ΄αόριστον και θα κινητοποιήσει τα μέλη της στην πρωτεύουσα Λα Πας, εάν η πολιτική ηγεσία της χώρας και οι ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών δεν αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη και την ειρήνη εντός 24ωρου.

«Προς τους πολιτικούς ηγέτες και τους ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών που προκάλεσαν όλο αυτό το χάος... σας δίνουμε 24 ώρες για να αποκαταστήσετε τη συνταγματική τάξη, την κοινωνική ειρήνη και την ενότητα του βολιβιανού λαού», δήλωσε ο επικεφαλής του Βολιβιανού Εργατικού Κέντρου Χουάν Κάρλος Χουαράτσι, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.

«Δεν της αξίζει αυτό της χώρας μας», συνέχισε.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται εν μέσω των συνεχιζόμενων ταραχών στη Βολιβία μετά την παραίτηση του προέδρου 'Εβο Μοράλες και την αναχώρησή του για το Μεξικό.

Μοράλες: Φεύγω, αλλά θα γυρίσω πιο δυνατός

Στο μεταξύ, ο Έβο Μοράλες, που παραιτήθηκε την Κυριακή από το αξίωμα του προέδρου της Βολιβίας, γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι αναχωρεί από τη χώρα για το Μεξικό, η κυβέρνηση του οποίου του προσέφερε πολιτικό άσυλο.

Κλείσιμο
«Αδελφές και αδελφοί, αναχωρώ για το Μεξικό», ανέφερε ο σοσιαλιστής πολιτικός μέσω Twitter, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στη μεξικανική κυβέρνηση.

«Με πονά το ότι φεύγω τη χώρα για πολιτικούς λόγους, αλλά θα παρακολουθώ πάντα τι γίνεται. Θα επιστρέψω σύντομα με περισσότερη δύναμη και ενέργεια», πρόσθεσε ο Μοράλες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης