Στα πρόθυρα εμφυλίου η Βολιβία: Υποστηρικτές του Μοράλες στην πρωτεύουσα Λα Πας - Ο στρατός στους δρόμους

Στα πρόθυρα εμφυλίου η Βολιβία: Υποστηρικτές του Μοράλες στην πρωτεύουσα Λα Πας - Ο στρατός στους δρόμους

«Τώρα ναι, εμφύλιος πόλεμος» το σύνθημά τους - Η μεγάλη πορεία ξεκίνησε από την πόλη Ελ Άλτο

21879137
Πλήθος εξοργισμένων διαδηλωτών, υποστηρικτών του Έβο Μοράλες, που παραιτήθηκε την Κυριακή από το αξίωμα του προέδρου της Βολιβίας, άρχισαν πορεία χθες Δευτέρα προς τη Λα Πας από τη γειτονική πόλη Ελ Άλτο, προπύργιο του σοσιαλιστή πρώην προέδρου, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ανεμίζοντας γουιπάλα, σημαίες στα χρώματα του συμβόλου αυτοχθόνων λαών χωρών της Αμερικής, και φωνάζοντας «Τώρα ναι, εμφύλιος πόλεμος!», εκατοντάδες διαδηλωτές άρχισαν να βαδίζουν προς την πρωτεύουσα, θέαμα μπροστά στο οποίο πολλοί καταστηματάρχες έσπευσαν να κλείσουν τις πόρτες τους.

Την ενεργοποίηση του στρατού ζήτησε ο επικεφαλής της αστυνομίας

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Λα Πας ζήτησε χθες Δευτέρα [τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ώρα Ελλάδας] από τις ένοπλες δυνάμεις της Βολιβίας να επέμβουν στην πρωτεύουσα για να σταματήσουν τα «βίαια επεισόδια» που απέδωσε σε υποστηρικτές του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες.

«Ζήτησα από τον επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων, τον στρατηγό Γουίλιαμς Καλιμάν, να επέμβει, διότι οι δυνατότητες της αστυνομίας έχουν ξεπεραστεί», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Λα Πας, ο Χοσέ Μπαρενετσέα.

Επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στη Λα Πας, εγκαταστάσεις της αστυνομίας σε πολλές πόλεις λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν χθες Δευτέρα, ενώ πλήθος εκατοντάδων υποστηρικτών του Μοράλες βαδίζει από την γειτονική πόλη Ελ Άλτο προς την πρωτεύουσα της Βολιβίας.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Βολιβίας, στρατηγό Γουίλιαμς Καλιμάν, να ανακοινώνει ότι διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να διεξαγάγουν κοινές επιχειρήσεις με την αστυνομία εναντίον «βανδάλων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης