Ο Έβο Μοράλες ζήτησε άσυλο στο Μεξικό

Ο Έβο Μοράλες ζήτησε άσυλο στο Μεξικό

Ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ έκανε γνωστό ότι το αίτημα του Μοράλες έγινε δεκτό

mor_bol
Αναβρασμός επικρατεί στη Βολιβία, η οποία βρίσκεται μια ανάσα πριν από την σημαντική πολιτική αλλαγή. Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ζήτησε πολιτικό άσυλο στο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. 

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται σε μια  μεγάλη στιγμή για τη δημοκρατία, εκφράζοντας την ελπίδα πως αντίστοιχη αλλαγή θα συντελεστεί και στην Βενεζουέλα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ έκανε γνωστό ότι το αίτημα του Μοράλες έγινε δεκτό και ενημερώθηκε σχετικά ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών. Ζητήθηκε επίσης από το υπουργείο Εξωτερικών της Βολιβίας να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδο του Μοράλες από τη χώρα.

Την Κυριακή ο Εμπράρδ πρόσφερε άσυλο στον Έβο Μοράλες, κάνοντας γνωστό ότι η μεξικανική πρεσβεία στη Λα Πας έχε ήδη υποδεχθεί περίπου 20 κυβερνητικούς αξιωματούχους και κοινοβουλευτικούς.

«Υποβάλλω την παραίτησή μου από τον προεδρικό θώκο» δήλωσε την Κυριακή σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο 60χρονος ηγέτης, που κυβερνά τη Βολιβία από το 2006 και την παραίτηση του οποίου ζήτησαν ο στρατός και η αστυνομία.

Ο αντιπρόεδρος, Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα, είπε ότι θα παραιτηθεί και αυτός από τη θέση του. Οι δύο πολιτικές φιγούρες της Βολιβίας θα υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στο Εθνικό Συμβούλιο της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης