Το ISIS επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μπαγκντάντι και ανακοίνωσε τον νέο ηγέτη

Το ISIS επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μπαγκντάντι και ανακοίνωσε τον νέο ηγέτη

Ο διάδοχος του Ιρακινού ηγέτη των τζιχαντιστών θα είναι ο Abu Ibrahim al Hashimi al Qurashi - Νεκρός και το «δεξί χέρι» του αλ Μπαγκντάντι, Abu Hassan al-Muhajir, επιβεβαιώσε στο ίδιο μήνυμα το Ισλαμικό Κράτος

isis
Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαιώσε μετά από τέσσερις ημέρες τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, καθώς και του δεξιού του χεριού και πρώην εκπροσώπου του ISIS, Abu Hassan al-Muhajir, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τον νέο ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο οποίος ακούει στο όνομα Abu Ibrahim al Hashimi al Qurashi.

Τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου και τον θάνατο του αλ Μπαγκντάντι από επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία, ο νέος εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους, Abu Hamza al Qurayshi, έδωσε στη δημοσιότητα μήνυμα, με το οποίο επιβεβαίωσε την απώλεια των δύο ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα τους διαδόχους τους.

Ο νέος εκπρόσωπος του Χαλιφάτου προειδοποίησε για νέες επιθέσεις σε Ευρώπη και Κεντρική Αφρική, λέγοντας ότι «η οργάνωση βρίσκεται στο κατώφλι» των ευρωπαϊκής ηπείρου και στην Κεντρική Αφρική, προσθέτοντας ότι «το ISIS επεκτείνεται και παραμένει, με την άδεια του Αλλάχ, από τα ανατολικά έως τα δυτικά».

Ο νέος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτου φέρεται να έχει προέλευση από την πόλη Qurashi, όπως φανερώνει και το όνομά του, η οποία βρίσκεται σε ένα ιστορικό σημείο για το Ισλάμ, δίπλα στην ιερή πόλη της Μέκκα. Με άλλα λόγια, ο νέος επικεφαλής του ISIS θέλει να συνδέσει το όνομά του με την περιοχή στην οποία λέγεται πως γεννήθηκε ο προφήτης Μωάμεθ.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, το ανώτατο συμβούλιο του ISIS συνεκλήθη αμέσως μετά τον θάνατο του αλ Μπαγκντάντι και εξέλεξε τον νέο ηγέτη, ο οποίος, όπως λένε, είναι ένας αξιοσέβαστος κληρικός και με μεγάλη εμπειρία στο πεδίο της μάχης. Ο αλ Χασίμι αποκαλείται επίσης ως «Χαλίφης»,

Ο Αμπού Χαμζά εκτοξεύει επίσης απειλές εναντίον των ΗΠΑ, λέγοντας πως «η Αμερική δεν θα πρέπει να χαίρεται για τον θάνατο το αλ Μπαγκντάντι», καθώς και «να μην ξεχνά τους νεκρούς που έχουμε προκαλέσει». Στο στόχαστρο του νέου εκπροσώπου βρέθηκε και προσωπικά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για τον οποίο είπε ότι είναι ένας ηγέτης «αστείος», που «κοιμάται με μία άποψη και το πρωί ξυπνά με μία άλλη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης