Θάνατος αλ Μπαγκντάντι: Ανά πάσα στιγμή το ΙΚ μπορεί να εξαπολύσει επιθέσεις στην Ευρώπη

Θάνατος αλ Μπαγκντάντι: Ανά πάσα στιγμή το ΙΚ μπορεί να εξαπολύσει επιθέσεις στην Ευρώπη

Η προειδοποίηση κρατούμενου του Ισλαμικού Κράτους - Η κατάσταση θα χειροτερέψει, λέει σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο «ΑΒC» -  Όταν πεθαίνει ένας αρχηγός, αναδύεται κάποιος άλλος, επισημαίνει σχολιάζοντας τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

isis_main01
«Ανά πάσα στιγμή, το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να εξαπολύσει επιθέσεις στην Ευρώπη. Μετά τον θάνατο του ηγέτη του, Αμπού μπακρ αλ Μπαγκντάντι, η κατάσταση θα γίνει χειρότερη», προειδοποιεί κρατούμενος του Ισλαμικού Κράτους.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο ABC, o Μοχάμεντ Χασίκ, που κρατείται σε φυλακή του βόρειο Ιράκ, επισημαίνει ότι μπορεί ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους μπορεί να είναι νεκρός, αλλά ο κόσμος δεν είναι ασφαλέστερος.

Ο Μοχάμετ Χασίκ δηλώνει πρώην τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους. Μιλώντας στον Αμερικανό ανταποκριτή του ABC News, Ίαν Πάνελ, υποστηρίζει ότι «ο κίνδυνος είναι τώρα πιο μεγάλος από ποτέ καθώς, όταν ένας ηγέτης πεθαίνει, αναδύεται κάποιος άλλος».

Ο Μοχάμεντ γεννήθηκε το 1994 κοντά στη Σεμπρένιτσα της Βοσνίας. Όπως ισχυρίζεται, έχασε 20 μέλη της οικογένειας του στον εμφύλιο τη δεκαετία του 1990.

Κλείσιμο
Σε ηλικία έξι ετών, μαζί με την μητέρα του βρήκαν καταφύγιο στη Γερμανία ως πρόσφυγες. Αφού πέρασε μερικά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, επέστρεψε στη Γερμανία. Φυλακίστηκε για εμπόριο ναρκωτικών. Και στη φυλακή, σε ηλικία 21 ετών ασπάστηκε την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους.

Έξι μήνες αργότερα, επέστρεψε στη Γερμανία, αλλά υπό τον φόβο ότι θα βρεθεί ξανά στη φυλακή, επέστρεψε στη Συρία.

Όταν ρωτήθηκε για τις αμέτρητες αγριότητες και τα εγκλήματα του Iσλαμικού Κράτους, ο Χασίκ είπε ότι το μόνο που θέλει είναι να επιστρέψει στη Γερμανία και να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του. Ο Μοχάμεντ είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά στη Γερμανία. «Θέλω να ζήσω μια συνηθισμένη ζωή με την οικογένειά μου και τα παιδιά μου», επισημαίνει.

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης