Γαλλία: Ο 84χρονος άνοιξε πυρ κοντά σε τζαμί για τις καταστροφές στην Παναγία των Παρισίων

Γαλλία: Ο 84χρονος άνοιξε πυρ κοντά σε τζαμί για τις καταστροφές στην Παναγία των Παρισίων

Τραυμάτισε δύο άνδρες - Αποδίδει τις καταστροφές στους μουσουλμάνους - Ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν

075_rusev-notitle190720_nplag
Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε για ακόμη μια φορά, αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, στη Γαλλία. Αυτή τη φορά, δεν είχε οσμή τρομοκρατίας. Ο δράστης, που πυροβόλησε κοντά σε τζαμί της πόλης Μπαγιόν,  ήταν ηλικιωμένος, ακροδεξιάς ιδεολογίας και μάλιστα είχε υπάρξει υποψήφιος με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν. 

Ο 84χρονος προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια καθώς ήθελε να πάρει εκδίκηση για τις καταστροφές στην Παναγιά των Παρισιών, τις οποίες αποδίδει στους μουσουλμάνους.

«Το σύνολο της κατάθεσής του θέτει ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της ψυχικής υγείας του με τρόπο που αυτή τη στιγμή εξετάζεται από έναν ψυχίατρο, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η ποινική ευθύνη του» εξήγησε ενώπιον δημοσιογράφων ο Μαρκ Μαριέ.

Ο Κλοντ Σινκέ ομολόγησε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του ότι προσπάθησε, χθες, να βάλει φωτιά στο τέμενος της Μπαγιόν (νοτιοδυτική Γαλλία), όμως «αμφισβήτησε ότι ήθελε να σκοτώσει κάποιον».

Καθώς τον αιφνιδίασαν δύο 70χρονοι, φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντάς τους σοβαρά. Εντούτοις, υποστήριξε ότι «φρόντισε να ελέγξει πολλές φορές το τέμενος προτού βεβαιωθεί ότι θα επενέβαινε τη στιγμή που δεν θα υπήρχε πολύς κόσμος εκεί» σημείωσε ο εισαγγελέας.

Ο Κλοντ Σινκέ ήταν υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (που μετονομάστηκε σε Εθνική Συσπείρωση) το 2015 στις περιφερειακές εκλογές.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Τζορντάν Μπαρντελά, ευρωβουλευτή της Εθνικής Συσπείρωσης, ο ύποπτος δεν ήταν πλέον μέλος του κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης