Γαλλία: Πυροβολισμοί κοντά σε τζαμί - Δύο ηλικιωμένοι οι τραυματίες

Γαλλία: Πυροβολισμοί κοντά σε τζαμί - Δύο ηλικιωμένοι οι τραυματίες

Συνελήφθη ο 84χρονος δράστης σύμφωνα με την αστυνομία - Πρόσκειται στον ακροδεξιό χώρο και ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Λεπέν το 2015 - Προκλήθηκε έκρηξη μικρής ισχύος από τη ρίψη μπιτονιού βενζίνης

tzami-arthro-281019
Σκηνικό τρόμου επικράτησε στη γαλλική πόλη Μπαγιόν, καθώς σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε τζαμί. Από την επίθεση τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο άνθρωποι. 

Οι αρχές γνωστοποίησαν ότι ο δράστης συνελήφθη αφότου άνοιξε πυρ μπροστά από το τζαμί της πόλης Μπαγιόν, στα Ατλαντικά Πυρηναία της νότιας Γαλλίας. 

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα, 84 ετών, ο οποίος τραυμάτισε με το όπλο του, κατά τις 15:00 τοπική ώρα, έναν 74χρονο και έναν 78χρονο. Επιχείρησε να βάλει φωτιά στην είσοδο του τεμένους της Μπαγιόν.

Κατά την προσπάθειά του τον αιφνιδίασαν δύο άτομα και τότε ο δράστης, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί, πυροβόλησε εναντίον τους

Οι δύο τραυματίες, που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.  

Το Reuters, επικαλούμενο αστυνομική πηγή, σημειώνει ότι ένοπλος άνδρας φέρεται να είναι προσκείμενος στον ακροδεξιό χώρο και πρώην υποψήφιος με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν.

Κλείσιμο
Πολλοί ήταν οι πυροβολισμοί που ήχησαν, όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Προκλήθηκε έκρηξη μικρής ισχύος από τη ρίψη μπιτονιού βενζίνης στο οποίο είχε βάλει φωτιά.

Μετά το περιστατικό, ο δράστης διέφυγε από το σημείο, συνελήφθη όμως στην οικεία του στο Λαντ.

Στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκε ένα όπλο και ένα μπιτόνι με βενζίνη.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης