Brexit: Πανηγύρια από τους διαδηλωτές στο Λονδίνο για το αποτέλεσμα στο κοινοβούλιο

brex

Οι διαδηλωτές ζήτησαν νέο δημοψήφισμα - Πανηγηρικό το κλίμα όταν έγινε γνωστό ότι η Βουλή των Κοινοτήτων ψήφισε υπέρ της αναβολής της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κεντρικό Λονδίνο ζητώντας να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για το Brexit και πανηγύρισαν όταν έγινε γνωστό ότι η Βουλή των Κοινοτήτων ψήφισε υπέρ της αναβολής της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα από άλλες περιοχές της Βρετανίας για να παραστούν σε αυτήν τη συγκέντρωση, κάτω από τον καταγάλανο ουρανό. Πολλοί κρατούσαν ευρωπαϊκές σημαίες και πλακάτ με ευφυολογήματα-συνθήματα.

Το πλήθος κατέκλυσε μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας. Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά να ξεκινήσουν την πορεία από το Χάιντ Παρκ την ώρα που άλλοι είχαν ήδη φτάσει στο κοινοβούλιο, το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα Σάββατο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1982 και τον πόλεμο των Φόκλαντ.

"Είμαι θυμωμένος γιατί δεν εισακουόμαστε. Σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο λαός θέλει να παραμείνουμε στην ΕΕ. Αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε φωνή", είπε η 56χρονη Χάνα Μπάρτον, παραγωγός μηλίτη από την κεντρική Αγγλία, που ήταν τυλιγμένη σε μια σημαία της ΕΕ. "Πρόκειται για μια εθνική καταστροφή εν αναμονή και θα καταστρέψει την οικονομία", πρόσθεσε.
21779087

Ενώ το Brexit έχει διχάσει οικογένειες, κόμματα, το κοινοβούλιο και τη χώρα, και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι από τις πιο σημαντικές στην σύγχρονη βρετανική ιστορία: ένα σταυροδρόμι που θα μπορούσε να διαμορφώσει τις τύχες του Ηνωμένου Βασιλείου για πολλές γενιές.

dog__2_


Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η διαδήλωση, οι βουλευτές ενέκριναν την τροπολογία του πρώην Συντηρητικού βουλευτή Όλιβερ Λέτουιν που προβλέπει ότι ακόμη και εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει τη νέα συμφωνία, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να ζητήσει την αναβολή του Brexit μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση και από τα δύο σώματα της Βουλής.

Το πλήθος παρακολουθούσε τις εξελίξεις μέσα από γιγαντοοθόνες και από τα κινητά τηλέφωνα. Πολλοί πανηγύρισαν καθώς θεωρούν το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας ως άλλη μια ευκαιρία για να σταματήσουν το Brexit.

Σε κάποια από τα πλακάτ που κρατούσαν, συνέκριναν το Brexit με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Ορισμένοι φορούσαν παράξενες στολές – ένας μάλιστα είχε ντυθεί μπανάνα και κρατούσε ένα πλακάτ με το σύνθημα "Είμαστε ώριμοι για αλλαγή".

Δείτε σχετικό βίντεο: Δεν έλειψαν και τα ομοιώματα που σάρκαζαν κάποιους πολιτικούς, όπως τον Τζόνσον και τον σύμβουλό του, τον Ντόμινικ Κάμινγκς. Μια ομάδα διαδηλωτών έψαλλε τον ύμνο της ΕΕ, την "Ωδή στη Χαρά".

Ο Τζέιμς ΜακΓκρόρι, ο διευθυντής της εκστρατείας People's Vote που οργάνωσε την πορεία, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη της την οργή των φιλοευρωπαίων πολιτών και να οργανώσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. "Αυτή η νέα συμφωνία δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα οποία υποσχέθηκαν στον λαό και κατά συνέπεια ο κόσμος δικαιούται μια νέα ευκαιρία για να εκφραστεί", σημείωσε.

Οι οργανωτές αισιοδοξούσαν ότι η σημερινή διαδήλωση θα ήταν παρόμοια σε μέγεθος με εκείνη του Μαρτίου, όταν, όπως λένε, 1 εκατομμύριο άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους. Μια τέτοια συγκέντρωση θα ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στη Βρετανία.

Η αστυνομία του Λονδίνου αρνήθηκε να κάνει εκτιμήσεις για το μέγεθος της συγκέντρωσης, σημειώνοντας ότι είναι "ανακριβής επιστήμη". Ωστόσο στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter φαίνονται οι δρόμοι και η πλατεία μπροστά από το κοινοβούλιο να έχουν κατακλυστεί από κόσμο. Το κλίμα στη διαδήλωση κυμαινόταν από θυμό μέχρι απογοήτευση. Κάποιοι νέοι, που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου το 2016, όταν έγινε το δημοψήφισμα, είπαν ότι ο αγώνας που δίνουν για την προκήρυξη νέου δημοψηφίσματος είναι το καθοριστικό πολιτικό γεγονός της ζωής τους."Αν φύγουμε από την ΕΕ δεν θα είναι το τέλος, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να επανενταχθούμε μέχρι να το πετύχουμε", είπε η 17χρονη Βικτόρια Πέιντερ. Το 2016, το 52% των Βρετανών τάχθηκε υπέρ του Brexit και το 48% κατά. Μερικές δημοκοπήσεις δείχνουν ότι η τάση αυτή έχει ανατραπεί, όμως δεν είναι καθοριστική η αλλαγή και πολλοί ψηφοφόροι δηλώνουν ότι έχουν απηυδήσει με το Brexit.

Από τον Ιούλιο του 2017 έχουν γίνει 226 δημοσκοπήσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δηλώσουν αν στηρίζουν την Αποχώρηση ή την Παραμονή στην ΕΕ. Από αυτές, στις 204 ο κόσμος τασσόταν υπέρ της Παραμονής, στις 7 υπέρ της Αποχώρησης και στις υπόλοιπες το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο.

Άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι δεν έχουν αλλάξει άποψη: στη μεγαλύτερη που έχει γίνει από το 2016, από ο ινστιτούτο ComRes, οι μισοί (50%) θέλουν να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016, το 42% θέλει να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ και το 8% απάντησε ότι "δεν γνωρίζει'. Οι υποστηρικτές του Brexit λένε ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα εμβαθύνει τον διχασμό και θα υπονομεύσει τη δημοκρατία.

ΣΧΟΛΙΑ (30)

Ο Άγγλος μετανάστης

Θέλουν Ευρώπη αλλά ποιοί ? όχι οι Άγγλοι αλλά όπως θα δείτε και στο Twitter γράφει ο Άγγλος ο Μουσταφά και όπως θα δείτε στα βίντεο ο Άγγλος Ιμπραχίμ και ο Μάο Τσε Τουνγκ μαζί με τον Άγγλο του ανατολικού μπλοκ να κρατάνε λάβαρα υπέρ της Ευρώπης για να έχουν καλύτερη διέλευση από και προς την Ευρώπη. Έτσι έγινε η Ευρώπη ένα σούπερ θέαμα των άλλων.

Άπλυτος

Η Ελλάδα πάντως έχει επιλογές που θα ευχαριστήσουν τους φίλους του Σύριζα.....Μπορούμε να φύγουμε από την ΕΕ αφού σκίσουμε τα μνημόνια (εστω κι αν έχουν τελειωσει για λόγους συμβολικούς) και απελάσουμε τον Τόμσεν (συμβολικα και πάλι) και επειδή το ευρώ δεν είναι φετίχ να υπαχθούμε ως επαρχία στο Χαλιφάτο του Σουλτάνου με Έπαρχο-αγά το Αλ6ς.....

Judy

Ε ! ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜMΥΡΙΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ.ΜΗ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ!! Α ΡΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.KAI ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ. ΟΜΩΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ.ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΜΕΝΕΙ.ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ.

@ Judy

Ε άμα το είπε ο Ηράκλειτος και το επαναλαμβάνει και η ... Judy, έτσι θα’ναι. Στα σοβαρά τώρα: το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι ότι πιο σημαντικό για όλους εμάς τους Ευρωπαίους, νότιους και βόρειους, του κέντρου ή της περιφέρειας. Το ότι περιστασιακά εμφανίζονται σε ευρωπαϊκά κράτη ηγετίσκοι (βλ. Τσίπρας, Όρμπαν, κα) που θολώνουν τα νερά, δεν αρκεί να διαλύσει την αλήθεια. Η ΕΕ είναι αξία που πρέπει να περιφρουρηθεί και να αναπτυχθεί από όλους μας.

ADOLF HITLER

Μην φεύγετε ρε παιδιά! Bremain. ΔΕΝ θέλω να σας χάσω από επαρχία μου.

bb

bootlickers in action

δημοκρατης

Τελικα οχι μονο η Ελλαδα, αλλα ολη η Ευρωπη εχει ελλειμα Δημοκρατιας! Πως γινεται, καποιοι να ζητουν ξανα δημοψηφισμα?... αφου εγινε δημοψηφισμα στη Μεγαλη Βρετανια και οι Βρετανοι επελεξαν την εξοδο απο την ΕΕ! Αυτα συμβαινουν μονο οταν η Δημοκρατια βρισκεται στα Ταρταρα! Παντως, ο Μπορις Τζονσον ειναι αξιος συγχαρητηριων, γιατι πολυ απλα, θελει να λειτουργησει δημοκρατικα και να κανει πραξη, την επιλογη των Βρετανων πολιτων. Ολα τα αλλα ειναι εκ'του πονηρου..

Προ ενημερωση σου

Ακομα δεν εxειs καταλαβει πωs το προηγουμενο δημοψηφισμα ηταν αποτελεσμα προπαγανδαs των Μποριs, Φατατζ κ.α. που παραμυθιαζαν τον κοσμο οτι η συμφωνια με την Ε.Ε για νa εxoυν ολα τα πλεονεκτηματα και καμια υποxρεωση οπωs τα αλλα μελη θα γινει με την πιο ευκολη διαπραγματευση στην ιστορια τηs ανθρωποτηταs, πω θα κανουν ουρεs οι υπολοιπεs xωρεs για εμπορικεs συμφωνιεs μαζι τουs εκτο Ε.Ε. και πωs θα πηγαινουν επιπλεον διs καθε εβδομαδα στο ΝΗS (το οποιο για τουs Βρεττανου ειναι σαν θρησκεια; στην ελλαδα δεν εxουμε τοσο κολλημα με τη δημοσια ιατρικη περιθαλψη). Καποιοι πραγματι ψηφισαν επειδη πιστευουν στο Brexit παση θυσια αλλα πολλοι μεσοι πολιτεs ψηφισαν γιατι τα πιστευσαν αυτα τα παpαμυθια. Και τωρα, αναγνωριζουν τιs οικονομικεs δυσκολιεs που θα αντιμετωπισουν εκτοs Ε.Ε.. Και επeιτα ειναι και το προβλημα με τα συνορα με την ιρλανδια (το IRA παραμονευει) και το οτι η Σκωτια ισωs ζητησει ανεξaρτησια για να μεινει στην Ε.Ε. Εxονταs υποψιν ολα αυτα, με ενα δευτερo δημοψηφισμα θα εxουν την ευκαιρια να ζυγισουν τα υπερ με τα κατα και αν θελουν να πηδηξουν στον γκρεμο, αs το κανουν.Και ναι, στη δημοκρατια επαναλαμβανουμε τιs ψηφοφοριεs και γι αυτο κανουμε εκλογεs καθε 4 xρονια. Αν κανουμε ενα λαθοs, το διορθωνουμε.

Λαικιστης η πρόβατο

Καλύτερα να αυτοαποκαλεισαι πρόβατο ή λαϊκιστής και όχι δημοκράτης.... Όπως και όλα τα αμόρφωτα βόδια που ψήφισαν μπρεξιτ, έτσι και συ τρως παραμύθι για το ειδυλλιακό μπρεξιτ που πούλησαν στις λαϊκές μάζες το 16 οι επιτήδειοι. "Ναι μωρέ να πάρουμε διαζύγιο. Να σηκωθούμε και να φύγουμε..." Και τα παιδιά; Το σπίτι; Τα περιουσιακά; Τα πράματα; Το πιασες;

Η ΕΕ είναι αξία από μόνη της

Η νομοθεσία της ΕΕ σε όλους τους τομείς - υγεία, παιδεία, περιβάλλον, εργασία, ασφάλεια κλπ - είναι ότι καλύτερο μπορεί κανείς να βρει στον σημερινό κόσμο. Κρίμα που ο κόσμος δεν γνωρίζει και νομίζει ότι το υψηλό επίπεδο ζωής στην ΕΕ είναι κάτι τυχαίο. Κρίμα που και οι Βρετανοί, όπως κι εμείς, έπεσαν θύματα καιροσκόπων και λαϊκιστών. Εύχομαι τελικά να παραμείνουν στην ΕΕ αλλά δυστυχώς έχει ήδη γίνει μεγάλη ζημιά από τον διχασμό και την παραπληροφόρηση.

Ένας Μωυσής ρε παιδιά!

Οι Εγγλέζοι διψάνε για δημοψήφισμα για να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην Έξοδο και ένα μεγάλο ΝΑΙ στην παραμονή της χώρας τους στη Μεγάλη Αγκαλιά (Μ.Α) που λέγεται Ε.Ε της Γερμανίας (παλιά λεγόταν Ε.Ε των λαών). Δίχως την θαλπωρή που εξασφαλίζει αυτή η Μ.Α η Αγγλία, όπως και οποιαδήποτε χώρα θελήσει να πει το άντε γεια, είναι χαμένη από χέρι. Ο εξωηλιακός πλανήτης με κωδικό KB2547WQ32 θα αλλάξει αμέσως τροχιά και θα χτυπήσει ανάμεσα Λονδίνο με Μάντσεστερ με ολέθριες συνέπειες: Τα νερά του Thames θα κοκκινίσουν, ακρίδες θα τρώνε τα σπαρτά, σκνίπες και αλογόμυγες παντού, ενώ οι δρόμοι θα πλημμυρίσουν από χιλιάδες βατράχια. Ο μακαρίτης Φαραώ (η μούμια του δηλαδή) θα τα ακούει εκεί που βρίσκεται και θα τρομάζει.

Panagon

Ακόμα και οι κοτσάνες έχουν ένα όριο...Η Ευρώπη (με όλα τα λάθη και τις αστοχίες της) αποτελεί πυρήνα πολιτισμού, κουλτούρας και ειρήνης. Αν δεις τι υπάρχει ως εναλλακτικός πόλος (δλδ ΗΠΑ - Ρωσία - Κίνα - Ισλάμ ) Ευρώπη θα λες και θα κλαις. Κάποιοι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι όλα αυτά που θεωρούμε σήμερα κεκτημένα οφείλονται σε αυτόν τον συνασπισμό κρατών. Θα έπρεπε να επιθυμούμε βαθύτερη ένωση με κοινό στρατό, τραπεζικό σύστημα, ασφαλιστικό σύστημα και υποδομές υγείας. Αλλά κάποιοι σκέφτονται με παρωπίδες και ακούνε όλους αυτούς τους λαοπλάνους που θέλουν επιστροφή στον εθνικισμό και τις έριδες. Θα τρίβουν τα χέρια τους οι Αμερικανοί οι Ρώσοι και οι Κινέζοι με όλα αυτά...

@ Ένας Μωυσής ρε παιδιά!

Εσύ απλά επιδεικνύεις την άγνοια και την ανοησία σου κάνοντας βλακώδες χιούμορ. Πάω στοίχημα ότι τον Ιούνιο ψήφισες τον γελοίο Βαρουφάκη ενώ το 2015 είχες πιστέψει τις θεωρίες περί ψεκασμών των ΑΝΕΛ. Ευτυχώς η σοβαρότητα επικράτησε στη χώρα προς όφελος όλων μας αλλά και δικό σου. Κι ας μην σου επιτρέπει η χαζομάρα σου να το καταλάβεις.

Αριστερος με δεξια τσεπη

Μερικες χιλιαδες λαθρο...

@Αριστερος με δεξια τσεπη

Τί λες βρε πανύβλακα; Τους είδες και ξέρεις;

3

3 και ο κούκος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης