Brexit - LIVE: Νέα ήττα για τον Τζόνσον - Πέρασε τροπολογία που καθυστερεί την έγκριση της συμφωνίας για το Brexit

000_1LK0SV_2

Tα σενάρια για την επόμενη ημέρα - Δείτε την κρίσιμη συνεδρίαση

Ωρα  Brexit.  Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνεδρίαση στο βρετανικό κοινοβούλιο κατά την οποία εξετάζεται αποκλειστικά η συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια έξοδος που είναι προγραμματισμένη για τις 31 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπέστη νέα κοινοβουλευτική ήττα, καθώς οι βουλευτές υπερψήφισαν τροπολογία, η οποία προβλέπει ότι η συμφωνία με την Ε.Ε. δεν θα τεθεί προς έγκριση μέχρι να είναι έτοιμα όλα τα νομοθετικά κείμενα υλοποίησης της συμφωνίας, και να εγκριθούν από τη Βουλή των Λόρδων και εκείνη των Κοινοτήτων.

Η τροπολογία χαρακτηρίστηκε «κοινοβουλευτική παγίδα» η οποία στήθηκε από τους αντίπαλους του Τζόνσον, με στόχο μια  περαιτέρω καθυστέρηση στην επίτευξη του Brexit.

Την τροπολογία είχε καταθέσει ο πρώην συντηρητικός βουλευτής Όλιβερ Λέτιν, ο οποίος εκδιώχθηκε από το κόμμα από τον Τζόνσον.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι εάν υπάρχει ο χρόνος να υιοθετηθούν όλες οι νομοθετικές και τεχνικές λεπτομέρειες υλοποίησης της συμφωνίας για το Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία ή εάν θα αναγκαστεί ο Τζόνσον να ζητήσει παράταση μέχρι να συμβεί αυτό.

Νωρίτερα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ,είχε καλέσει τον Λέτουϊν να αποσύρει την τροπολογία, ενώ την υπερψήφισή της είχε προσπαθήσει ματαίως να αποτρέψει ο Τζόνσον, ο οποίος είχε προτρέψει τους βουλευτές να εγκρίνουν τη συμφωνία του για το Brexit, προκειμένου η χώρα να προχωρήσει μπροστά.

Πληροφορίες κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, όταν επιλέχθηκε να συζητηθεί η τροπολογία Λέτουιν (προβλέπει ότι ακόμη και εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει τη νέα συμφωνία, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει παράταση στο Brexit μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση και από τα δύο σώματα της Βουλής), έλεγαν ότι σε περίπτωση που εγκριθεί η τροπολογία του βουλευτή, η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους βουλευτές της να αποχωρήσουν από τη Βουλή, ώστε η κρίσιμη ψηφοφορία να γίνει τη Δευτέρα, αντί για σήμερα, όταν δηλαδή η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Η τροπολογία είχε την υποστήριξη του Εργατικού κόμματος, του DUP της Βόρειας Ιρλανδίας και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως και των 21 διαγραφέντων βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος.

Ο πρωθυπουργός, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι «φοβάται» πως η τροπολογία θα εμποδίσει την κυβέρνηση να εκπληρώσει τη νομική απαίτηση για μία «κρίσιμη ψηφοφορία» πριν από το Brexit, καθιστώντας ουσιαστικά την τελική ψηφοφορία --που έχει προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα-- άσκοπη. Ωστόσο, οι κοινοβουλευτικοί κανόνες επί της διαδικασίας δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να αποσύρει την πρότασή της για ψηφοφορία επί της συμφωνίας, με ενδεχόμενη επόμενη επιλογή της κυβέρνησης να ζητήσει από τους βουλευτές της να την μποΐκοτάρουν.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε σήμερα, κατά την έναρξη μιας ιστορικής συνόδου του Κοινοβουλίου, πως η συμφωνία για το Brexit την οποία εξασφάλισε από τις Βρυξέλλες αποτελεί έναν «νέο τρόπο να πάμε μπροστά» τόσο για τη Βρετανία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χαιρετίζοντας «μια νέα καλύτερη συμφωνία τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την ΕΕ» ο Συντηρητικός πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές να «ενωθούν και να ενώσουν τη χώρα» και να εγκρίνουν τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ψηφοφορία «ιστορική ευκαιρία» να «υλοποιήσουμε το Brexit» και να «επιτρέψουμε στη χώρα να πάει μπροστά» τρία και πλέον χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 2016.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ακόμη πως οποιαδήποτε αναβολή του Brexit θα ήταν «δαπανηρή και καταστροφική».

«Μια νέα αναβολή θα ήταν άχρηστη, δαπανηρή και καταστροφική», δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, 12 ημέρες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία διαζυγίου.

Η Βουλή των Κοινοτήτων, που συγκαλείται για πρώτη φορά Σάββατο μετά τον πόλεμο στα Φόκλαντς το 1982, ξεκίνησε τη συνεδρίασή της στις 08:30 ώρα Γκρίνουιτς (12:30 ώρα Ελλάδας) η οποία μπορεί να διαρκέσει ακόμη και ολόκληρη την ημέρα.

Αν η συμφωνία εγκριθεί, θα πρέπει να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε περίπτωση που απορριφθεί, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωνε πάντα ότι προτιμά μια έξοδο χωρίς συμφωνία από μια νέα παράταση, καθώς το Brexit έχει ήδη παραταθεί δύο φορές. Όμως ένας νόμος που έχει ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο τον υποχρεώνει να ζητήσει μια παράταση τριών μηνών από την ΕΕ ώστε να αποφευχθεί μια «μη συμφωνία».

Η κυβέρνηση, που δεν διαθέτει πλειοψηφία, έχει ανάγκη 320 ψήφους προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία (χωρίς αποχή κανενός βουλευτή).

Παρακολουθείστε LIVE τη συνεδρίαση 


video placeholder
Κόρμπιν: «Ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο»

Ο ηγέτης των Βρετανών αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο για το Brexit, προσθέτοντας πως οι βουλευτές του κόμματός του δεν θα υποστηρίξουν τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Το να ψηφίσουμε υπέρ μιας συμφωνίας σήμερα δεν θα δώσει τέλος στο Brexit. Δεν θα φέρει σιγουριά και ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο», είπε ο Κόρμπιν στο Κοινοβούλιο.

«Κατανοώ πλήρως την απογοήτευση και την κόπωση σε όλη τη χώρα και σε αυτό το Σώμα. Αλλά απλώς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε υπέρ μιας συμφωνίας που είναι ακόμη χειρότερη από εκείνην που το Σώμα αυτό απέρριψε τρεις φορές», είπε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία.

Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα 

Περισσότερα από τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βουλή των Κοινοτήτων, η «κάτω βουλή» της χώρας θα συνεδριάσει για να αποφασίσει για τη Συμφωνία αποχώρησης που φέρνει στις αποσκευές του από τις Βρυξέλλες ο Μπόρις Τζόνσον.

Επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τη διάσημη φράση του Γκράουτσο Μαρξ ότι η  «πολιτική είναι η τέχνη να ψάχνεις για προβλήματα, να τα βρίσκεις παντού, να κάνεις λάθος διάγνωση και να εφαρμόζεις λάθος λύσεις», ο διορισμένος πρωθυπουργός της χώρας, θα προσπαθήσει να περάσει από ένα κοινοβούλιο που δεν ελέγχει, μια συμφωνία την οποία ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ως «αχρείαστη»  και η οποία επιβάλει τελωνειακούς ελέγχους ανάμεσα στη Βόρειο Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανίας, τους οποίος ο κ. Τζόνσον είχε ονομάσει ως «αδιανόητους».

Είναι η πρώτη φορά από την εποχή του πολέμου των Φώκλαντ, στις αρχές της δεκαετίας του '80 του περασμένου αιώνα, που η Βουλή των Κοινοτήτων συνέρχεται σε Σώμα ημέρα Σάββατο και τα μέλη της θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις που ενδεχομένως θα επηρεάσουν μια ολόκληρη γενιά Βρετανών πολιτών.

Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου στις 09.15 τοπική ώρα (11.15 ώρα Ελλάδος) και ανάλογα με τον αριθμό των τροπολογιών που θα κατατεθούν, η οριστική ψηφοφορία για τη Συμφωνία αυτή καθαυτή ενδέχεται να ξεκινήσει αργά το απόγευμα.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα χρειαστεί να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να συγκεντρώσει τους απαραιτήτους βουλευτές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, προς το παρόν 321 βουλευτές τάσσονται κατά της Συμφωνίας και 318 υπέρ. Η κόπωση που έχουν επιφέρει τριάμισι χρόνια συνεχών παλινωδιών και το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit αποτελούν τους μόνους παράγοντες που ενδεχομένως να αλλάξουν τους συσχετισμούς, έστω και την τελευταία στιγμή.  Προς το παρόν οι Βορειοϊρλανδοί Προτεστάντες του κόμματος DUP αρνούνται να υπερψηφίσουν μία συμφωνία με την ΕΕ, η οποία προβλέπει ότι:

• Στο εγγύς μέλλον, σε αντίθεση με το υπόλοιπο Βασίλειο, η Βόρειος Ιρλανδία θα ακολουθεί τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ.

• Μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της νήσου της Μεγάλης Βρετανίας θα υπάρχουν τελωνειακοί έλεγχοι

• Οι Βορειοϊρλανδοί  του DUP δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα βέτο για την εφαρμογή αυτών των διατάξεων που προβλέπει η Συμφωνία, ούτε τώρα, ούτε όταν ζητηθεί  η άποψη του τοπικού Κοινοβουλίου της Β. Ιρλανδίας σε τέσσερα χρόνια από σήμερα.

Από την άλλη πλυερά οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν βρίσκονται σε δίλημμα. Ο ίδιος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι θεωρείται από μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος χειρότερος ακόμα και από τον Μπόρις Τζόνσον, ενώ σε πολλά «προπύργια» των Εργατικών οι ψηφοφόροι επέλεξαν στο δημοψήφισμα την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Αρκετοί βουλευτές των Εργατικών θεωρούν ότι οι ψηφοφόροι τους θα τους τιμωρήσουν εάν μπλοκάρουν τη διαδικασία εξόδου της χώρας από την ΕΕ, ενώ άλλοι εξ αυτών, καίτοι θεωρούν εσφαλμένη την απόφαση του Brexit, έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα δεχθούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Εάν τελικά ο διορισμένος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου (σ.σ υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχει εκλεγεί ποτέ από τους ψηφοφόρους του ΗΒ ως πρωθυπουργός της χώρας) καταφέρει να βρει την απαραίτητη πλειονοψηφία για τη Συμφωνία, τότε η μπάλα περνάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το δεύτερο νομοθετικό όργανο της ΕΕ θα πρέπει και αυτό να επικυρώσει ή να απορρίψει τη Συμφωνία εντός της προσεχούς εβδομάδας. Σε περίπτωση θετικής ψήφου, το ΗΒ θα αποχωρήσει συντεταγμένα από την ΕΕ και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2020 θα ισχύουν όσα προβλέπει η Συμφωνία Λονδίνου  - Βρυξελλών.

Σε περίπτωση που η Βουλή των Κοινοτήτων καταψηφίσει τη Συμφωνία, οι βουλευτές θα έχουν ενδεχομένως την ευκαιρία να ψηφίσουν για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς καμία συμφωνία την 31η Οκτωβρίου. Αν δεν περάσει ούτε αυτή η πρόταση, τότε οι επιλογές του Μπόρις Τζόνσον είναι συγκεκριμένες. Είτε θα αναγκαστεί να ζητήσει μια νέα παράταση από τις Βρυξέλλες, όπως τον υποχρεώνει σχετικό νομοσχέδιο που ενέκρινε προ ενός μήνα η Βουλή των Κοινοτήτων, είτε θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με «παντιέρα» τη Συμφωνία των Βρυξελλών.

Σε κάθε περίπτωση αν και οι αρχηγοί κρατών - και κυβερνήσεων της ΕΕ αποκλείουν δημοσίως την πιθανότητα νέας παράτασης στο Brexit, εάν και εφόσον υπάρξει αντίστοιχο αίτημα από το Λονδίνο, θα απαντήσουν, πιθανώς, θετικά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (74)

@British girl

Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαίς. Η εποχή της αποικιοκρατίας έληξε και δεν το έχεις χωνέψει. Η χώρα σου πνέει τα λοίσθια και εκτός ΕΕ θα γίνει ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης. HAVE A VERY BAD DAY.

Ποιος ήρθε;

Εμαθε η βλ@χα 2 λέξεις στα αγγλικά και το παίζει εγγλέζα.Είπαμε:Το πιο μακρινό ταξίδι που έκανε ήτανε χωριό-Αθήνα!!!!(με κοψίδια και λίγη φετούλα για το δρόμο,λές και θα διέσχιζε καμιά έρημο!Αχαχαχαχαχαχαααα)

Η λύση είναι εκλογές...

επανεκλογή των Τόρις του Τζόνσον με 50% (γιατί η αντιπολίτευση είναι απλά ανύπαρκτη) και έπειτα ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός ενδυναμωμένος και με τη φρέσκια λαϊκή βούληση να θέσει το δίλημμα: ή ψηφίζετε στο Κοινοβούλιο αυτό που σας λέω έως την τάδε ημερομηνία, ή αποχωρούμε ΑΤΑΚΤΑ (όπως ΚΑΙ ο Λαός συναποφάσισε) τη δείνα ημερομηνία και σ’όποιον αρέσει. Στις Δημοκρατίες η Λαϊκή Βούληση υπερισχύει όλων των διαδικασιών, κατά συνέπεια αν ξαναεκλεγεί ο Τζόνσον (πολύ περισσότερο με άνετη πλειοψηφία) ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. Και για όποιον επιθυμούσε στη λέξη ‘BREXIT’ να υπήρχε στη θέση του ‘B’ το ‘G’ να ξέρει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τα «κοχόνες» να υπάρξει και να λειτουργήσει ανεξάρτητο ενώ η Ελλάδα του φραπέ και της καλοπέρασης θα είχε γίνει μία χαψιά από τον αιμοβόρο γείτονα εκτός εάν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες «μετατρεπόντουσαν» εντός σύντομου χρονικού διαστήματος σε έθνος πολεμιστών, όπως οι Ισραηλινοί, με υποχρεωτική πολυετή στρατιωτική θητεία για άνδρες και γυναίκες.

Χαχαχα

Γελάω με κάτι άσχετους ελληνάρες που συγκρίνουν την Αγγλία με την άθλια Ελληνική πραγματικότητα και τη μίζερη ζωή τους και μιλάνε για μαγκιές και ηρωισμούς.Λοιπόν ελληνάρες μου,η Αγγλία ήταν μια οικονομικά πανίσχυρη χώρα,με ισχυρό τραπεζικό,ιατρικό,εμπορικό,βιομηχανικό και εκπαιδευτικό σύστημα.Ανάποδη μεν σε όλα αλλά εντελώς ανεξάρτητη και βεβαίως χωρίς νταβατζήδες.Οι Εγγλέζοι μόνοι τους αποφάσισαν να φύγουν από την Ενωση.Οταν κατάλαβαν ότι τα οφελήματα της ΕΕ(γιατί περι οφελημάτων επρόκειτω) θα κοπούν,αλλά κυρίως όταν είδαν τις πολυ€θνικές να φεύγουν η μία μετά την άλλη παίρνοντας μαζί υπαλλήλους και καταθέσεις,τους κόπηκαν τα γόνατα.Είχαν ένα ισχυρό κράτος και το διέλυσαν.Από μόνοι τους.Αυτό είναι το στόρυ και ουδεμία σχέση έχει με την πάμφτωχη Ελλαδίτσα που δεν παράγει απολύτως τίποτα και εξαρτάται ψυχή τε και σώματι από τους άλλους.Καιρός να το καταλάβετε:Η περίπτωση brexit δεν είναι μαγκιά,είναι απληστία.

British girl

Poor Greeks, μην χαλιέστε σχολιάζοντας πικρόχολα τα προβλήματα μας και ελπίζετε ή προβλέπετε την καταστροφή του UK. Οτι και γίνει, είτε Brexit είτε δεύτερο δημοψήφισμα όπως θέλουμε οι περισσότεροι, τελικά θα βρούμε το δρόμο μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε περήφανοι για το ένδοξο παρελθόν μας και για το λαμπρό μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας σε όλα τα ενδεχόμενα. Και δεν είναι τιμητικό για εσάς να κριτικάρετε άλλες χώρες, τη στιγμή που είστε βυθισμένοι στην ανυπαρξία και στη διεθνή χλεύη δεχόμενοι συνεχώς ραπίσματα απο τη διεθνή κοινότητα γι αυτό και επικαλείστε συνέχεια τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, μιας και δεν εχετε τίποτα σημαντικό να επιδείξετε σήμερα. Και πολύ περισσότερο είναι αστείο να κάνετε κριτική σε άλλες χώρες οταν μόλις πριν 4 χρόνια ο δύστυχοι ηλικιωμένοι σας(μαζίτους και μία μακρινή μου θεία από τη πλευρά της Ελληνίδας μητέρας μου) λιποθυμουσαν στις ουρές των τραπεζών και άλλοι κατέφευγαν στους κάδους για να σιτιστούν. Το πνεύμα του "Keep calm and carry on" είναι ζωντανό ακόμη στη χώρα μας. Have a nice day, and try to become CIVILISED.

«Βρετανίδα» ναι...

αλλά την ανάγκη να μπαίνεις σε sites ελληνικών εφημερίδων για να αφήσεις κι εσύ το σχόλιό σου την αισθάνεσαι, έτσι δεν είναι; Γι αυτόν ακριβώς το λόγο μας ζηλεύετε πολλοί από εσάς εμάς τους Έλληνες, για τον ωραίο τρόπο ζωής μας και τις αξεπέραστες φυσικές (και του καιρού) ομορφιές της χώρας μας. Εσείς καθίστε τώρα εκεί στο Η.Β. με το πολύ πιο ένδοξο παρελθόν και το ΑΠΕΙΡΩΣ λιγότερο ένδοξο παρόν να πίνετε τις μπιρίτσες σας στις pubs παρέα με τις ομάδες μεθυσμένων των οποίων όλη τους η ζωή είναι να δουν αν κέρδισαν στο στοίχημα το Σάββατο το απόγευμα, μέσα στο εκνευριστικό ψιλόβροχο, την υγρασία και το κρύο, δηλ. αυτό που εδώ αποκαλούμε κοινώς «σκ@τόκαιρο» και να ονειρεύεστε επιστροφές στην ένδοξη εποχή του ‘Rule Britania’. Το οποίο όμως δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ξανασυμβεί, γιατί συγκρινόμενοι με τους Γερμανούς, τους Κινέζους ή τους Γιαπωνέζους είστε απλά ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ. Wishes of a nice evening from the ‘not so civilized’ but always preferred among other countries Greece.

Κανεις μπαμ

Εγω πάω στοίχημα πως η πιο μακρινή απόσταση που έκανες στη ζωή σου ήταν να κατέβεις απ'το χωρίο σου μέχρι Αθήνα....

Ζάκης Ρουφάς

αχ ναι σε ποιό public school εμαθές τόσο καλά Ελληνικός ?

Τσουρέκια

Εδώ και χρόνια με το brexit. Τελειώνετε μπουχτήσαμε

Άγις

Εύκολο είναι, νομίζετε, να αλλάξουν ... ρότα οι Άγγλοι και να πάρουν ΓΡΗΓΟΡΑ αποφάσεις;___ Βλέπετε εκείνο το με δέρμα "τούμπι" (μικρό "τελάρο") επάνω στο τραπέζι του Κοινοβουλίου απ' που μιλάνε ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως;_(ΜΟΝΟ οι ...Άγγλοι τόχουν).___ Έχει, από την πολυχρησία, ΦΘΑΡΕΙ!.._ Σάμπως θα πλένουν και τα χέρια τους ερχόμενοι από την τουαλέτα επί τροχάδην γιά να ...προλάβουν να του τα...ΠΟΥΝ του "αντιπάλου";__ Ε' λοιπόν σε αυτό αν φέρεις μικροσκόπιο και το δεις, θα διαπιστώσεις ότι το 30% των ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ του Ηνωμένου Βασιλείου είναι επάνω του!.._____ΟΧΙ!__ΔΕΝ τ' αλλάζουν!__ΟΥΤΕ αυτό!..

Εύη

Διαβασα τη συμφωνία και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι υπάρχουν μεγαλύτεροι καραγκιόζηδες από εμάς.

soulis

Τελευταιες λυσσαλεες προσπαθειες των συριζαιων τς Αγγλιας του Σορος του Γκαρντιαν και ολης αυτης της αριστερης χολερας μαζι με τους αποστατες προδοτες των Τορις να εμποδισουν να γινει αυτο που αποφασισε ο βρεττανικος λαος. Χαμενος κοπος. Αδικα πανηγυριζουν και οι ντοπιοι ψοφοδεξιοι που συχναζουν στο ΠΘ.

Σοβαρευτείτε

πλειονοψηφία

Αιμίλιος

Από φάπα σε φάπα τα υπεροπτικά αγγλάκια. Εκτός από κοκκινομάγουλοι πλέον γίνανε και κοκκινόσερκοι

Απαγορεύστε την είσοδο των εγγλέζων μεθύστακων στην Ευρώπη!

Εγγλέζοι: οι πραγματικοί ερυθρόδερμοι!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης