Παρίσι: Ακτιβιστές της Extinction Rebellion έκλεισαν σημαντική οδική αρτηρία

rivoli

Το κίνημα για το κλίμα, που δημιουργήθηκε πριν έναν χρόνο στη Βρετανία, πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα κινητοποιήσεις σε 60 πόλεις σε όλο τον κόσμο

Ακτιβιστές της οικολογικής οργάνωσης Extinction Rebellion, οι οποίοι έχουν καταλάβει από τη Δευτέρα μία γέφυρα και μία πλατεία στο κέντρο του Παρισιού, έκλεισαν σήμερα την οδό Ριβολί, μία από τις βασικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας της Γαλλίας.

«Για τη ζωή καταλαμβάνουμε τη Ριβολί», φώναζαν δεκάδες διαδηλωτές που είχαν καταλάβει το οδόστρωμα σε διασταυρώσεις της λεωφόρου με άλλες οδούς, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορούν καθόλου αυτοκίνητα σε ένα μέρος της οδικής αρτηρίας.

«Απελευθερώστε τους ποδηλάτες που είναι κλεισμένοι στα αυτοκίνητα» και «Είμαστε οι υπερασπιστές των ελεφάντων», φώναζαν οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, οι οποίοι τοποθέτησαν πλαστικούς σκελετούς σε μία διάβαση πεζών για να την κλείσουν συμβολικά.Μερικές εκατοντάδες ακτιβιστές έχουν καταλάβει από τη Δευτέρα την πλατεία Σατελέ και μία γέφυρα του ποταμού Σηκουάνα ζητώντας από τους πολιτικούς να αναλάβουν περισσότερη δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το κίνημα Extinction Rebellion, το οποίο δημιουργήθηκε πριν έναν χρόνο στη Βρετανία, πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα κινητοποιήσεις σε 60 πόλεις σε όλο τον κόσμο.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

191205110813_Turkey-plant__1_

Παρά τα περί αντιθέτου δημοσιεύματα, η VW δεν εξετάζει καμία εναλλακτική χώρα εκτός της Τουρκίας, για το νέο εργοστάσιο που ετοιμάζει στην περιοχή μας.

191213120849_EV-Owners-Icing-tsiro-1000

Ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων στην Κροατία πραγματοποίησαν σύντομη διαμαρτυρία σε πρατήριο ανεφοδιασμού προκειμένου να υπάρχει κρατική ανταπόκριση για κατασκευή περισσότερων συμβατικών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ICE).

4962010

«Η σημαντική αύξηση των προσφύγων άσκησε πιέσεις σε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση που δεσμεύτηκε να λάβει μια πολύ πιο σκληρή στάση απέναντι στη προσφυγικό από τον προκάτοχό της», τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα