Βρετανία: Επαναστάτες οικολόγοι μέλη του κινήματος «Εxtinction Rebellion» έχουν κατακλύσει το Λονδίνο

Βρετανία: Επαναστάτες οικολόγοι μέλη του κινήματος «Εxtinction Rebellion» έχουν κατακλύσει το Λονδίνο

Για τις επόμενες 15 ημέρες θα διαδηλώνουν στους δρόμους προκαλώντας χάος όπως υποστηρίζουν - Σε 21 συλλήψεις προχώρησε τη Δευτέρα η τοπική αστυνομία

rebellion_londdon
Με το ρολόι να κυλάει αντίστροφα για το Brextit, εκατοντάδες μαχητικοί οικολόγοι, πολλοί απ' αυτούς με ευφάνταστα κοστούμια, έχουν κατακλύσει τους δρόμους του Λονδίνου.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, σήμερα το πρωί μέλη του κινήματος «Εxtinction Rebellion» δημιούργησαν ανθρώπινες ασπίδες σε ορισμένους από τις πιο πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Τhe Sun», περίπου 30 χιλιάδες αριστεροί ακτιβιστές δηλώνουν πανέτοιμοι να προκαλέσουν χάος στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Οι οικολόγοι επαναστάτες, μέλη του κινήματος «Extinction Rebellion», έχουν από χθες στρατοπεδεύσει στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας και όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», έχουν στήσει σκηνές στο Hyde Park.

Σύμφωνα με εκπρόσωπό τους, θα παραμείνουν στο βρετανικό έδαφος έως τις 31 Οκτωβρίου, ημέρα εξόδου της χώρας από την Ε.Ε, αν όλα πάνε καλά.

Πρόκειται για επαναστάτες ακτιβιστές που δεν διστάζουν να μπουν ακόμη και στη φυλακή διαδηλώνοντας σε δρόμους ευρωπαικών κρατών. Οι αριστεροί επαναστάτες ζητούν από τους ηγέτες να βάλουν φρένο στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Κλείσιμο
Κραδαίνοντας πανό που γράφουν «Ειρήνη - Για τη Γη, για όλους μας» η περιβαλλοντική οργάνωση «Extinction Rebellion» έχει απευθύνει έκκληση για μη βίαιη πολιτική ανυπακοή με στόχο η βρετανική κυβέρνηση να περιορίσει στο μηδέν μέχρι το 2025 τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να σταματήσει αυτό που οι ακτιβιστές αποκαλούν παγκόσμια κρίση του κλίματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αστυνομία στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 11:00 ώρα Ελλάδος σήμερα είχε συλλάβει 21 ακτιβιστές για το κλίμα (μεταξύ τους και μια γυναίκα 81 ετών), που διαδήλωναν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η οργάνωση Extinction Rebellion για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Τις επόμενες 15 ημέρες το Λονδίνο θα είναι στο επίκεντρο των ΜΜΕ λόγω των εξελίξεων του Brexit με τους επαναστάτες ακτιβιστές να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης