Ιταλία για το Γιαβούζ: Απαιτούμε σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου

Ιταλία για το Γιαβούζ: Απαιτούμε σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου

«Μαζί με τους εταίρους μας έχουμε επιλέξει μια σθεναρή, αλλά σταδιακή και αναστρέψιμη προσέγγιση για δημιουργία συνθηκών αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο θάλασσα», αναφέρει το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών - Είχε προηγηθεί ανάλογη θέση από τη Γαλλία

giavouz
Μετά τη Γαλλία και η Ιταλία ανησυχεί για τις παράνομες επιχειρήσεις από το τουρκικό σκάφος "Γιαβούζ" στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, νότια του νησιού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία εκφράζεται η ελπίδα η Τουρκία να στραφεί σε μια πιο εποικοδομητική στάση το συντομότερο δυνατόν.

«Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και αποφυγή παράνομων ενεργειών στην περιοχή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ακόμη πως τον Ιούλιο το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ αποφάσισε πολιτικά μέτρα ως απάντηση στις τουρκικές πρωτοβουλίες στην Ανατολική Μεσόγειο, σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο καθώς και να συνεχίσει να ασχολείται με το θέμα αυτό.

«Μαζί με τους εταίρους μας έχουμε επιλέξει μια σθεναρή, αλλά σταδιακή και αναστρέψιμη προσέγγιση για δημιουργία συνθηκών αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο θάλασσα», αναφέρεται.

«Πιστεύουμε ειλικρινά ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι ακόμα δυνατό, και ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα στραφεί σε μια πιο εποικοδομητική στάση το συντομότερο δυνατόν», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης