Αλγερία: Επτά συλλήψεις μετά τη φονική πυρκαγιά σε μαιευτήριο

Αλγερία: Επτά συλλήψεις μετά τη φονική πυρκαγιά σε μαιευτήριο

Οκτώ βρέφη πέθαναν την Τρίτη, εκ των οποίων «κάποια κάηκαν και άλλα έπαθαν ασφυξία», όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μαιευτήριο 

algeria_v_240919
Μια νοσηλεύτρια από την Κούβα τέθηκε σήμερα υπό κράτηση κατηγορούμενη για «αμέλεια και ανθρωποκτονία εξ αμελείας» μετά τον θάνατο οκτώ βρεφών σε μαιευτήριο της Αλγερίας. Πρόκειται για το έβδομο πρόσωπο που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο των ερευνών για την πυρκαγιά αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο APS.

Οκτώ βρέφη πέθαναν την Τρίτη, εκ των οποίων «κάποια κάηκαν και άλλα έπαθαν ασφυξία», όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε νοσοκομείο για μητέρες και παιδιά στην Ουέντ Σουφ, μια πόλη κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.

Την ίδια ημέρα ο υπουργός Υγείας Μοχάμεντ Μιράουι ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων εναντίον του διευθυντή υγείας της νομαρχίας όπου βρίσκεται η πόλη, τον διευθυντή του μαιευτηρίου και την εταιρεάι που ήταν αρμόδια για τη φύλαξή του, με όλους να τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Ο εισαγγελέας της Ουέντ Σουφ, που είχε ανακοινώσει την έναρξη έρευνας αμέσως μετά την τραγωδία, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη τη σύλληψη έξι ατόμων για «αμέλεια, έλλειψη φροντίδας και ανθρωποκτονία εξ αμελείας», σύμφωνα με το APS.

Πρόκειται για τον διευθυντή του νοσοκομείου, στο οποίο βρίσκεται το μαιευτήριο, η συντονίστρια που ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση του μαιευτηρίου και τέσσερα ακόμη στελέχη του.

Τον Μάιο του 2018 άλλη φωτιά είχε ξεσπάσει στο ίδιο νοσοκομείο, από την οποία είχαν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά δεν υπήρξαν θύματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης