Βρετανία: Ο Τζόνσον είναι ο «Γκουαρντιόλα της πολιτικής» σύμφωνα με υπουργό του

Βρετανία: Ο Τζόνσον είναι ο «Γκουαρντιόλα της πολιτικής» σύμφωνα με υπουργό του

Ο Γκόουβ, ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του Brexit χωρίς συμφωνία, χαρακτήρισε τον Τζόνσον σαν ένα «γεννημένο νικητή» - Τι λένε, όμως, οι αριθμοί; 

Guardiola
Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένας νικητής, όπως ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, ισχυρίστηκε ο Βρετανός υπουργός Μάικλ Γκόουβ, παρά την πρόσφατη ήττα που υπέστη ο Βρετανός πρωθυπυργός και η οποία τον υποχρέωσε να προχωρήσει, εσπευσμένα, στο άνοιγμα της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο Γκόουβ, ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του Brexit χωρίς συμφωνία, χαρακτήρισε τον Τζόνσον σαν ένα «γεννημένο νικητή» σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βρετανίας την Τετάρτη, προσθέτοντας πως «πιστεύω ότι είναι σωστό να υποστηρίξουμε πως ο Μπόρις είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα της βρετανικής πολιτικής!».

Ιδιαίτερος, πράγματι, ο παραλληλισμός στον οποίο προχώρησε ο συγκεκριμένος υπουργός, σε μια εποχή που ο Τζόνσον βάλλεται από παντού, ωστόσο μπορεί να σταθεί με, καθαρά, αριθμητικά στοιχεία;

Σύμφωνα με τα... στατιστικά που παραθέτει το CNN για τις εντόπς συνόρων επιδόσεις των δυο αντρών, ο Γκουαρντιόλα σε 120 παιχνίδι με τη Σίτι στην Premier League, αριθμεί 91 νίκες, 16 ισοπαλίες και 13 ήττες, έχοντας ποσοστό επιτυχίας 75,8%.

Κλείσιμο
Από την άλλη, ο Τζόνσον, στις εντός βουλής ψηφοφορίες και στις υποθέσεις που έχουν κριθεί από το Ανώτατο δικαστήριο, έχει 7 στις 7 αποτυχίες, με ποσοστό επιτυχίας... 0%!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης