O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αστειεύθηκε χθες Τρίτη ότι, αν πετύχαιναν τον στόχο τους κάποιοι Βρετανοί βουλευτές, το Brexit θα ήταν μια αέναη διαδικασία όπως το μαρτύριο του Προμηθέα, του ήρωα της ελληνικής μυθολογίας.
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Δίας τιμώρησε τον Προμηθέα επειδή έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς για να τη δώσει στους ανθρώπους δένοντάς τον σε ένα βουνό του Καυκάσου και στέλνοντας κάθε ημέρα έναν αετό να του κατασπαράζει το συκώτι.
«Αυτό συνέβαινε αέναα, κάτι σαν την εμπειρία του Brexit στη Βρετανία, αν κάποιοι βουλευτές μας πετύχαιναν τον στόχο τους», δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Περισσότερα από τρία χρόνια αφού η Βρετανία ψήφισε με ποσοστό 52% υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, η χώρα παραμένει βαθιά διχασμένη για το θέμα και η διαδικασία του Brexit έχει βυθιστεί στη σύγχυση.
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.