Επικοινωνία Τζόνσον με τη βασίλισσα μετά τη δικαστική απόφαση - «βόμβα»

Επικοινωνία Τζόνσον με τη βασίλισσα μετά τη δικαστική απόφαση - «βόμβα»

Άγνωστο το περιεχόμενο της συνομιλίας - Διεξάγεται μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που κρίνει παράνομο το κλείσιμο του Κοινοβουλίου

joh43
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίoυ με την οποία κρίθηκε παράνομο το, επί πέντε εβδομάδων, «λουκέτο» στο Κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μίλησε με τη βασίλισσα Ελισάβετ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Όταν ρωτήθηκε αν στο τηλεφώνημα ο Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη από τη βασίλισσα, που έδωσε την έγκρισή της στη νομοθετική ρύθμιση που μπλοκάρει το άτακτο Brexit, ο αξιωματούχος απέφυγε να σχολιάσει το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Ιδιαίτερα οξυμμένα είναι τα πνεύματα στο Γουεστμίνστερ, με τις κόντρες να κινούνται σε πρωτοφανή επίπεδα. Σφοδρή επίθεση στον Βρετανό πρωθυπουργό εξαπέλυσε και πάλι ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Κόρμπιν εκτίμησε, από την ομιλία του στο Μπράιτον, ότι η κρίση του Brexit θα εκτονωθεί με τη διεξαγωγή εκλογών, ενώ κάλεσε ξανά τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν ήταν η σωστή, «θα τη σεβαστούμε όμως», δήλωσε νωρίτερα από την Νέα Υόρκη ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να εμποδίσουν το Brexit», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης