Εσθονία: Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης

estonia_diadilosi

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ και πανό στα εσθονικά, τα αγγλικά και τα ρωσικά και διαμαρτύρονταν για τη συμμετοχή ενός μικρού, ακροδεξιού κόμματος στον κυβερνητικό σχηματισμό

Πολλές εκατοντάδες Εσθονοί – αριθμός σημαντικός σε μια χώρα 1,3 εκατομμυρίου κατοίκων – διαδήλωσαν σήμερα στο Ταλίν ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, λόγω της συμμετοχής σε αυτήν ενός μικρού, ακροδεξιού κόμματος.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ και πανό στα εσθονικά, τα αγγλικά και τα ρωσικά, όπου είχαν γράψει συνθήματα όπως: "Όχι στον ρατσισμό, όχι στην ισλαμοφοβία, όχι στο μίσος, όχι στη βία" και "Η μάχη κατά του φασισμού ενδυναμώνει την καρδιά".

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από το κίνημα "Ναι στην ελευθερία, όχι στο ψέμα", το οποίο ιδρύθηκε όταν το Κεντρώο κόμμα του πρωθυπουργού Γιούρι Ράτας ξεκίνησε συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους συντηρητικούς του κόμματος Isamaa και το ακροδεξιό EKRE, τον περασμένο Μάρτιο.

Το ευρωσκεπτικιστικό EKRE είναι γνωστό για τη λαϊκιστική και αντιμεταναστευτική ρητορική του. Είναι η πρώτη φορά που ένα ακροδεξιό κόμμα μπαίνει στην κυβέρνηση, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος.

"Ήταν μια διαμαρτυρία εναντίον ενός κόμματος που θέλει να καταστρέψει όλα όσα χτίσαμε τα τελευταία τριάντα χρόνια και να μετατρέψει την Εσθονία σε ακροδεξιά χώρα", είπε ένας από τους οργανωτές, ο Σίιμ Τούισκ.

Πριν ξεκινήσει η διαδήλωση, οι ομιλητές κατηγόρησαν μέλη της κυβέρνηση ότι "προσβάλλουν και εκφοβίζουν γιατρούς, ερευνητές, περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, ξένους φοιτητές και τις μειονότητες".

"Μέχρι τώρα, η μοναδική κοινωνική ομάδα που ωφελήθηκε από την πολιτική της κυβέρνησης είναι οι πότες", έγραψαν στην ανακοίνωση τους, αναφερόμενοι στη μείωση του φόρου επί των αλκοολούχων, η οποία αποφασίστηκε για να ενθαρρύνει τους Εσθονούς να αγοράζουν ποτά στην πατρίδα τους και όχι στη γειτονική Λετονία αλλά και για να αυξηθούν οι πωλήσεις μεταξύ των Φινλανδών τουριστών.

Σήμερα στην Εσθονία ήταν η επέτειος του δημοψηφίσματος με το οποίο αποφασίστηκε η ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Δώδεκα άνθρωποι συμμετείχαν σε μια άλλη συγκέντρωση, επίσης στο Ταλίν, ζητώντας την αποχώρηση της Εσθονίας από την Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Γουόρφ

Μούφα είδηση. Οι αριστεροί στην Εσθονία είναι μετα βίας δεκάδες. Πώς γίνεται να διαμαρτύρονται εκατοντάδες;

Φοβερη συγκέντρωση

Διαδήλωση (sic) δεκαδων ατόμων! Τι θα γίνει, θα ασχοληθείτε με την Δημοσιογραφία η θα παραμείνετε διαφημιστική εταιρία; Έχει καταντήσει γελοίο αυτό που παρουσιάζετε, ντροπή

ΒΑΓ

Το ευρωσκεπτικιστικό EKRE έχει ως κύριο στόχο τη διατήρηση της εσθονικής εθνικής ταυτότητας, ενώ οι πολιτικές του περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη στήριξη των νέων εσθονικών οικογενειών και τον περιορισμό της μετανάστευσης από και προς την Εσθονία. Ακόμα, είναι ευρωσκεπτικιστικό και υποστηρίζει την εφαρμογή ενός συστήματος άμεσης δημοκρατίας στα πρότυπα της Ελβετίας. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ που ζητουν αμεση δημοκρατια και τη διατήρηση της εσθονικής εθνικής ταυτότητας!!!

Πυροβολημένος

Όλα τα κόμματα ακούγονται ωραία στα λόγια, οι πράξεις μιλάνε, δες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

ΒΑΓ

Δώδεκα άνθρωποι συμμετείχαν σε μια άλλη συγκέντρωση,!!!!! Φοβερη διαμαρτυρια!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης