Αυστραλία: Οι πυρκαγιές μπορούν να διαρκέσουν εβδομάδες

Αυστραλία: Οι πυρκαγιές μπορούν να διαρκέσουν εβδομάδες

Περισσότερες από 130 πυρκαγιές έχουν καταγραφεί στις πολιτείες Κουίνσλαντ και Νέα Νότια Ουαλία σηματοδοτώντας την έναρξη μιας ιδιαίτερα πρώιμης και σφοδρής περιόδου δασικών πυρκαγιών

australia_foties
Οι τεράστιες δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στην ανατολική Αυστραλία μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες, προειδοποίησαν σήμερα οι αρχές κάνοντας λόγο για «ηράκλειες» προσπάθειες προκειμένου να προστατευθούν απειλούμενοι οικισμοί.

Περισσότερες από 130 πυρκαγιές έχουν καταγραφεί στις πολιτείες Κουίνσλαντ και Νέα Νότια Ουαλία σηματοδοτώντας την έναρξη μιας ιδιαίτερα πρώιμης και σφοδρής περιόδου δασικών πυρκαγιών. Είναι συνέπεια της παρατεταμένης ξηρασίας, αλλά ενισχύονται και από έντονους ανέμους.


Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το Σάνσαϊν Κόουστ, στο Κουίνσλαντ. Βίντεο που αναρτήθηκαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εντυπωσιακές φλόγες να υψώνονται μέσα στη νύχτα σε ένα δάσος και τις λαμπερές στάχτες να πέφτουν σαν βροχή.

Χίλιοι πυροσβέστες αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε όλη την Πολιτεία.

Κλείσιμο
«Οι ολονύκτιες ηράκλειες προσπάθειες επέτρεψαν ένα θαύμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους η ασκούσα χρέη πρωθυπουργού της Πολιτείας Κουίνσλαντ Τζάκι Τραντ.

Μόνο ένα σπίτι καταστράφηκε από τις φλόγες, σύμφωνα με την Τραντ, όμως οι πυροσβέστες εξακολουθούσαν σήμερα να παραμένουν επί το έργον.


Σε όλη τη χώρα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη και δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν, στην πλειονότητά τους στη Νέα Νότια Ουαλία.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ο Μάικλ Ουάσινγκ, δήλωσε πως οι πυρκαγιές μπορεί να διαρκέσουν «μέρες, ακόμη και εβδομάδες» λόγω της δύσκολης πρόσβασης σε ορισμένες από αυτές.

Δασικές πυρκαγιές ξεσπούν πολύ συχνά στην Αυστραλία στη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού. Όμως οι ειδικοί δηλώνουν ότι ενισχύονται από την κλιματική αλλαγή.

«Αν δεν υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις, θα βρεθούμε ενώπιον μιας έντονης εποχής πυρκαγιών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρίτσαρντ Θόρντον, γενικός διευθυντής του κέντρου έρευνας δασικών πυρκαγιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης