Κίνα: Η κίνηση του Κεκιάνγκ, που προκάλεσε αμηχανία κατά την υποδοχή της Μέρκελ

Κίνα: Η κίνηση του Κεκιάνγκ, που προκάλεσε αμηχανία κατά την υποδοχή της Μέρκελ

Κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Κίνας κι ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος ήταν καθιστή, ο Κινέζος πρωθυπουργός πετάχτηκε... σαν ελατήριο από τη θέση του - Κι όλα αυτά, σε μια περίοδο, που έχουν φουντώσει οι φήμες σχετικά με την υγεία της

merkel_kina
Ένα περίεργο στιγμιότυπο σημειώθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στο Πεκίνο.

Στην τελετή υποδοχής της χθες στο Πεκίνο από τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ, είχαν τοποθετηθεί δύο καρέκλες προκειμένου οι δύο ηγέτες να είναι καθιστοί κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των χωρών τους. Οι καρέκλες υπήρξαν ώστε να αποφευχθούν τα όποια σχόλια για την κατάσταση της υγείας της Μέρκελ, καθώς τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στο στόχαστρο το ανεξέλεγκτο τρέμουλο του σώματός της.

Οι φήμες ότι κάτι σοβαρό τρέχει με την υγεία της, έχουν φουντώσει τους τελευταίους μήνες με την κοινή γνώμη να διερωτάται εάν η Γερμανίδα Καγκελάριος μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά της.

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild», στην τελετή υποδοχής με στρατιωτικές τιμές, επαναλήφθηκε το σκηνικό με τις δύο καρέκλες! Μέρκελ και Κεκιάνγκ ήταν καθιστοί την περισσότερη ώρα. Όταν, όμως, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Κίνας, ξαφνικά ο πρωθυπουργός της χώρας πετάχτηκε από την καρέκλα του, ενώ η Μέρκελ παρέμεινε ακίνητη.

Τι σημαίνει αυτή η κίνηση του Κεκιάνγκ; Μπορεί ασυναίσθητα να σηκώθηκε, όμως θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει σε δύσκολη θέση τη Μέρκελ. Από τους ξένες ηγέτες που βρίσκονταν στο πλευρό της Μέρκελ την ώρα που άκουγαν τον εθνικό ύμνο των χωρών τους, μόνο ο Κινέζος πρωθυπουργός δεν παρέμεινε καθιστός. Πάντως, η 65χρονη Μέρκελ δεν έδειξε να ενοχλείται.

Η επίσκεψή της στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, συνοδεία πολλών επιχειρηματιών, έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη Γερμανία, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εισέρχεται σε περίοδο ύφεσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης