Ιταλία: Ο Πάολο Τζεντιλόνι στη θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου

Ιταλία: Ο Πάολο Τζεντιλόνι στη θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου

Κατείχε τον πρωθυπουργικό θώκο από το 2016 ως το 2018 και ο διορισμός του ερμηνεύεται ως κίνηση που θα διασφαλίσει αρμονικές σχέσεις της Ρώμης με τις Βρυξέλλες

tzent
Η νέα ιταλική κυβέρνηση όρισε τον κεντροαριστερό προερχόμενο από το Δημοκρατικό Κόμμα πρώην πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι για την θέση του Ιταλού Ευρωπαίου επιτρόπου, έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι κατείχε τον πρωθυπουργικό θώκο από το 2016 ως το 2018 και ο διορισμός του ερμηνεύεται ως κίνηση που θα διασφαλίσει αρμονικές σχέσεις της Ρώμης με τις Βρυξέλλες. Πηγή του Δημοκρατικό Κόμματος δήλωσε ότι αναμένεται πως ο Τζεντιλόνι θα αναλάβει κορυφαίο οικονομικό χαρτοφυλάκιο στην νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας με την συμμετοχή του Κινήματος των 5 Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος ορκίσθηκε σήμερα. Η Ιταλία ήταν η τελευταία χώρα που δεν είχε ορίσει υποψήφιο για θέση ευρωπαίου επιτρόπου.

Η επόμενη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει την σύνθεση της νέας ομάδας της στην Τρίτη.

Σε μήνυμά της στο Twitter δηλώνει «ευτυχής που έλαβε τα ονόματα των υποψηφίων όλων των κρατών μελών της ΕΕ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης