Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί: «Χλωμό» να έχουμε νέα συμφωνία για το Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί: «Χλωμό» να έχουμε νέα συμφωνία για το Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευτεί ότι θα βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες

000_1K079C
Στα ύψη βρίσκεται το πολιτικό θερμόμετρο μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αμφιβάλλει κατά πόσο είναι εφικτό να επιτευχθεί νέα συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όπως επιθυμεί ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Η ιδέα ότι μέσα σε λίγες ημέρες μπορεί να κατατεθεί μια πρόταση, να την διαπραγματευτούμε, να εγκριθεί από τη σύνοδο (κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Οκτωβρίου) και κατόπιν να επικυρωθεί από τους Ευρωπαίους και τους Βρετανούς βουλευτές συνιστά άθλο, είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε» τόνισε ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευτεί ότι θα βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες, καθώς δηλώνει αποφασισμένος να υλοποιήσει την απόφαση που έλαβε ο βρετανικός λαός στο δημοψήφισμα του 2016, όταν το 52% τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης. Δηλώνει ταυτόχρονα ότι ελπίζει να πετύχει μια νέα συμφωνία με την ΕΕ για να αποφύγει ένα άτακτο Brexit.

Διαβεβαίωσε ότι έχει γίνει «σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Οι Βρυξέλλες όμως δεν έχουν αναφέρει ότι υποβλήθηκε κάποια συγκεκριμένη πρόταση εκ μέρους του Λονδίνου.

Κλείσιμο
Οι συζητήσεις σκοντάφτουν στο θέμα του backstop για τα σύνορα της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία, το οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός θέλει να καταργήσει, αλλά οι Ευρωπαίοι έχουν κατ' επανάληψη αρνηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης