Βρετανία: Ο εγγονός του Τσόρτσιλ που «έσκαψε το λάκκο» στον Τζόνσον

Βρετανία: Ο εγγονός του Τσόρτσιλ που «έσκαψε το λάκκο» στον Τζόνσον

Ο 71χρονος Σερ Νίκολας Σόουμς ανάμεσα στους «αντάρτες» των Τόρις που στήριξαν την αντιπολίτευση -Έχει τη ρετσινιά του σεξιστή

nicholas-soames
Είκοσι ένας «αντάρτες» από το κόμμα των Συντηρητικών, ανάμεσά τους και ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ, ψήφισαν χθες κατά της κυβέρνησης του Λονδίνου, σε μία δραματική ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων βάζοντας τη Βρετανία σε αχαρτογράφητα νερά.

Οι «επαναστάτες» από το κόμμα των Τόρις, ανάμεσά τους οκτώ πρώην υπουργοί και ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ, Σερ Νίκολας Σόουμς- διαγράφονται από το Συντηρητικό Κόμμα.

Ο 71χρονος εγγονός του Τσόρτσιλ έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα βρετανικά ΜΜΕ. Έχει τη «ρετσινιά» του σεξιστή καθώς στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για προσβλητικά σχόλια σε βάρος γυναικών βουλευτών. Δύο φορές διαζευγμένος, ο υπέρβαρος Σόουμς με το αβίαστο μουτρωμένο ύφος ήταν ένας από τους Συντηρητικούς «αντάρτες» που πέρασαν χθες το πρωί το κατώφλι της Ντάουνινγκ Στρητ με τον Τζόνσον να τους απειλεί ότι εάν δεν τον στηρίξουν, θα τους αποπέμψει από το κόμμα.

Ο 71χρονος Σόουμς, αν και απρόβλεπτος, δηλώνει ότι έχει καλές σχέσεις με τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Κλείσιμο
«Ο αρχηγός της κυβέρνησης, που είναι φίλος μου και μου αρέσει πάρα πολύ , μου είπε ότι είναι καθήκον του να με αποπέμψει από το κόμμα εάν δεν τον στηρίξω , ύστερα από 37 χρόνια ως βουλευτής στο κόμμα»....

«Έχω ψηφίσει κατά της κυβέρνησης τρεις φορές σε 37 χρόνια», υποστήριξε ο Σόουμς επισημαίνοντας ότι δεν θεωρεί ότι η συμφωνία που θέλει ο Τζόνσον για το Brexit είναι εφικτή.

«Είμαι βέβαιος ότι θέλει μια συμφωνία, αλλά αυτό που θέλει είναι ανέφικτο, τόνισε ο εγγονός του Τσόρτσιλ.

Ανάμεσα στους Συντηρητικούς βουλευτές που γύρισαν την πλάτη στον Βρετανό πρωθυπουργό, είναι μεταξύ άλλων, και οι δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ και Κεν Κλαρκ, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Ντέιβιντ Γκάουκ, αλλά και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη, όπως οι Στήβεν Χάμοντ και Μαργκό Τζέιμς.

Ο Ρόρι Στιούαρτς, ένας από τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Τζόνσον για το χρίσμα των Συντηρητικών τον Ιούνιο, έσπευσε και αυτός να στηρίξει την βρετανική αντιπολίτευση.

Η χθεσινή «εξέγερση» 21 Τόρις στη Βουλή των Κοινοτήτων είχε στόχο να βάλει στις καλένδες τα σχέδια διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού με την Ε.Ε για την έξοδο της χώρας χωρίς συμφωνία αλλά και να σταματήσουν οι όποιες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του, ο Μπόρις Τζόνσον είχε στείλει πολλά τελεσίγραφα στους «αντάρτες» του κόμματός του διαμηνύοντάς τους ότι, εάν δεν τον στηρίξουν , θα τους απομακρύνει από κόμμα.

Αυτό σημαίνει ότι, οι 21 Συντηρητικοί που αντιτάχθηκαν στα σχέδια Τζόνσον, χάνουν το δικαίωμα να κατέβουν ως υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές με την πολιτική τους σταδιοδρομία να μπαίνει προς το παρόν στον πάγο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης