Τυφώνας Dorian: Εκατομμύρια Αμερικανοί εκκενώνουν τα σπίτια τους

Τυφώνας Dorian: Εκατομμύρια Αμερικανοί εκκενώνουν τα σπίτια τους

Το φαινόμενο κατηγορίας 2 θα φτάσει στις ακτές της Φλόριντα έως το τέλος της ημέρας, με ανέμους που αγγίζουν τα 170 χιλιόμετρα την ώρα - Φλόριντα, Τζόρτζια, Νότια και Βόρεια Καρολίνα σε κατάσταση συναγερμού

dorian_florida
Εντολή εκκένωσης σε εκατομμύρια Αμερικανούς που διαμένουν κατά μήκος των ακτών της Φλόριντα, της Τζόρτζια, της Νότιας και Βόρειας Καρολίνας εξέδωσαν οι αμερικανικές αρχές, μετά το φονικό πέρασμα της υπερκαταιγίδας από τις Μπαχάμες.

Ο Dorian άφησε πίσω του εικόνα καταστροφής, πέντε νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και απόλυτο χάος. Πλέον κινείται εξασθενημένος σε κατηγορία 2 προς τις αμερικανικές ακτές, με ανέμους ωστόσο, που αγγίζουν τα 170 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ έχει ανακοπεί και η ταχύτητά του, καλύπτοντας λιγότερα μίλια την ώρα, σε σχέση με τα πέντε μίλια που «έτρεχε» τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση, η καταιγίδα βρίσκεται σε απόσταση 105 μιλίων ανατολικά του Fort Pierce της Φλόριντα. Ο Dorian αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα στο τέλος της ημέρας, ενώ την Πέμπτη θα κινηθεί προς την Τζόρτζια και τις Καρολίνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης