Φωτιά σε σκάφος στην Καλιφόρνια: Ξεκίνησαν οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Φωτιά σε σκάφος στην Καλιφόρνια: Ξεκίνησαν οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν έναν αριθμό εκρήξεων, αλλά οι αρχές σημείωσαν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πουν περισσότερα

kalifornia_ploio
Με τις προσπάθειες των δυτών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό άλλων 9, τουλάχιστον, ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ξημερώματα Δευτέρας (ώρα ΗΠΑ) στο πλοίο καταδύσεων, Conception, έξω από το νησί Σάντα Κρουζ, οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν να αναζητούν την αιτία εκδήλωσης της φονικής πυρκαγιάς.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν έναν αριθμό εκρήξεων, αλλά οι αρχές σημείωσαν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πουν περισσότερα. Ο σερίφης της Κομητείας της Σάντα Μπάρμπαρα, Μπιλ Μπράουν δήλωσε ότι μπορεί λόγω της φωτιάς να ανατινάχθηκαν μπουκάλες καταδύσεων ή και φιάλες προπανίου που βρίσκονταν πάνω στο σκάφος.

Παράλληλα, το ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφάλειας Εθνικών Μεταφορών ανακοίνωσε ότι απέστειλε ομάδα μηχανικών και ειδικών σε θέματα πυρκαγιών για να κάνουν έρευνα.

Το ιστορικό της τραγωδίας - Πέντε οι επιζώντες

Συνολικά 33 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος βρίσκονταν στο Conception, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά γύρω στις 03:15 τοπική ώρα (13:15 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με αξιωματούχους.

Τα μέλη του πληρώματος που επέζησαν, αναζήτησαν καταφύγιο σε αλιευτικό πλοίο, που βρισκόταν αγκυροβολημένο εκεί κοντά, και ξύπνησαν το ζευγάρι που κοιμόταν σε αυτό, τον Μπομπ Χάνσεν και την γυναίκα του, χτυπώντας στα πλευρά του πλοίου.

"Όταν κοιτάξαμε έξω, το άλλο πλοίο είχε τυλιχθεί τελείως στις φλόγες, από άκρη σε άκρη", δήλωσε ο Χάνσεν στους New York Times. "Επίσης γίνονταν εκρήξεις κάθε λίγα λεπτά. Δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Ήταν τρομακτικό", πρόσθεσε.

Αφού δανείστηκαν ρούχα από το ζευγάρι, κάποια μέλη του πληρώματος κατευθύνθηκαν πίσω προς το Conception για να αναζητήσουν επιζώντες, μάταια όμως, σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση δήλωσαν ότι από το πλοίο εστάλη ένα μοναδικό σήμα κινδύνου που ειδοποιούσε για πυρκαγιά. "Συνέβη αρκετά γρήγορα οπότε πολλοί άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να βγουν", δήλωσε παράλληλα στο CNN ο πλωτάρχης της ακτοφυλακής Μάθιου Κρολ.

Το πλοίο καταδύσεων είχε ναυλωθεί από την Worldwide Diving Adventures, μια εταιρεία εκδρομών της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια. Αυτή αναφέρει στον ιστότοπό της ότι το Conception πραγματοποιούσε μια τριήμερη εκδρομή στα Τσάνελ Άιλαντς και θα επέστρεφε στην Σάντα Μπάρμπαρα στις 17:00 τοπική ώρα της Δευτέρας.

Κλείσιμο
"Πρόκειται για μια έρευνα και μια σωστική επιχείρηση που βρίσκονται σε εξέλιξη", γνωστοποίησε παράλληλα η εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο, η Truth Aquatics.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης