Η Άγκυρα θα μπορεί να χρησιμοποιεί τους S - 400 από το 2020

Η Άγκυρα θα μπορεί να χρησιμοποιεί τους S - 400 από το 2020

Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος παράδοσης - Η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών πάνω στα αντιαεροπορικά συστήματα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις  2 Ιανουαρίου του 2020

s400
Ξεκίνησε η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, με την εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών στον χειρισμό τους να ορίζεται από 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις  2 Ιανουαρίου του 2020, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της αμυντικής βιομηχανίας Almaz-Antey (που κατασκευάζει τα συστήματα αυτά), Γιαν Νοβίκοφ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Almaz-Antey προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση  με αφορμή την επίσκεψη στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS του Ρώσου προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του. 

«Από 1ης Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών ειδικών με την ολοκλήρωσή της (να αναμένεται) στα τέλη του έτους. Στις 2 Ιανουαρίου είναι το προγραμματισμένο τέλος της εκπαίδευσης. Ύστερα από αυτό, η Τουρκική Δημοκρατία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα S-400 υπό τον άμεσο χαρακτηρισμό της», είπε ο διευθύνων σύμβουλος.

«Είμαστε ανοικτοί για περαιτέρω συνομιλίες σχετικά με περαιτέρω παραδόσεις», πρόσθεσε.

Ο πρώτος γύρος παράδοσης των S-400 ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, ενώ ο δεύτερος θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Τον Δεκέμβριο του 2017, Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος S-400, προκαλώντας την αντίδραση των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Οι τελευταίες δεσμεύτηκαν να αναστείλουν τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, ενώ έχουν απειλήσει τη γειτονική χώρα, με την επιβολή κυρώσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης