Συρία: 15 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές της Δαμασκού και της Μόσχας

Συρία: 15 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές της Δαμασκού και της Μόσχας

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο ανάμεσα στους νεκρούς είναι και έξι παιδιά

252098
Δεκαπέντε άμαχοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος και των Ρώσων συμμάχων του, με μία από τις επιδρομές να πλήττει έναν καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων στη βορειοδυτική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεκατρείς άμαχοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό του καταυλισμού, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Χας στην επαρχία Ιντλίμπ, ενώ δύο ακόμη παιδιά σκοτώθηκαν σε επιδρομές σε άλλες περιοχές της επαρχίας, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ιντλίμπ εξακολουθεί να βρίσκεται στον έλεγχο των τζιχαντιστών και κάποιων οργανώσεων ανταρτών και η περιοχή είναι στόχος σχεδόν καθημερινών βομβαρδισμών του συριακού καθεστώτος και των ρώσων συμμάχων του από τα τέλη του Απριλίου.

Σε μάχες που σημειώθηκαν σήμερα, σκοτώθηκαν 13 άνδρες των δυνάμεων που ορκίζονται πίστη στο καθεστώς της Δαμασκού και 18 τζιχαντιστές και αντάρτες.

Από την έναρξη της στρατιωτικής κλιμάκωσης στα τέλη του Απριλίου, πάνω από 820 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ και τις περιοχές γύρω από αυτή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που φοβάται ανθρωπιστική «καταστροφή».

Δεκάδες οικογένειες έχουν τραπεί σε φυγή προς το βόρειο τμήμα της επαρχίας τις πρόσφατες μέρες, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης