Μακελειό στο Οχάιο: Συγκλονίζει η παραδοχή του φίλου του δράστη - Τον βοήθησε να συναρμολογήσει το AR-15

Μακελειό στο Οχάιο: Συγκλονίζει η παραδοχή του φίλου του δράστη - Τον βοήθησε να συναρμολογήσει το AR-15

Ομολόγησε στο FBI ότι αποθήκευε στο σπίτι του εξαρτήματα που αγόραζε για τον Μπετς καθώς τον βοηθούσε να συναρμολογήσει το ημιαυτόματο τουφέκι 

fhgew
Μουδιασμένο παραμένει το Οχάιο μετά την ένοπλη αιματηρή επίθεση με τους εννέα νεκρούς. Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως τα τελευταία 24ωρα σχετικά με τον μακελάρη που σκόρπισε τον τρόμο στο Νέιτον και που έπεσε τελικά νεκρός. Εντύπωση προκαλεί ο εξοπλισμός του νεαρού άντρα Κόνορ Μπετς που σε λιγότερο από ένα λεπτό πυροβόλησε τα θύματά του.

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνoυν οι αποκαλύψεις φίλου του δράστη στο FBI. Συγκλονίζει η μαρτυρία του Ίθαν Κόλι η οποία επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στη διαδικασία συγκέντρωσης του οπλικού εξοπλισμού και της συναρμολόγησης του όπλου με το οποίο ο Μπετς εκτέλεσε τόσο κόσμο.

Ο Κόλι παραδέχεται ότι αγόρασε για τον μακελάρη του Οχάιο πανοπλία, ένα μεγάλης χωρητικότητας πυροβόλο όπλο, όπως και εξάρτημα όπλου.

Εκείνο που δεν έχει, ωστόσο, διαλευκανθεί είναι εάν ο Κόλι γνώριζε για τα δολοφονικά σχέδια του Μπετς.

Συνελήφθη όμως από το FBI για ψευδή στοιχεία που χρησιμοποίησε για να λάβει άδεια οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με έγγραφα του Δικαστηρίου του Οχάιο, δεν αποδεικνύετα ότι ο Κόλι ήταν άμεσα συνδεδεμένος με το περιστατικό της ένοπλης επίθεσης. Παραδέχθηκε όμως στο FBI ότι αποθήκευε στο σπίτι του εξαρτήματα που αγόραζε για τον Μπετς καθώς τον βοηθούσε να συναρμολογήσει το ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, με το οποίο ήταν οπλισμένος ο δράστης.

Κλείσιμο
Το όπλο το κρατούσε, όπως αποκάλυψε, στο σπίτι του για να μην το δουν οι γονείς του Μπετς.

Αντιμέτωπος με 15 χρόνια φυλάκισης ενδέχεται να βρεθεί ο Κόλι για απόκρυψη της αλήθειας όσον αφορά στην εξασφάλιση της άδειας οπλοκατοχής.

Δεν αποκάλυψε και ότι έκανε χρήση «σκληρών» ναρκωτικών, τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα, με τον Μπετς από το 2014 μέχρι το 2015.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης